Hur tar man bort Facebook permanent?

bort facebookHar du tröttnat på Facebook och vill veta hur man kan ta bort facebook permanent en gång för alla? Då kan du välja att permanent radera ditt konto istället för att bara inaktivera det.

 

När du inaktiverar kontot är det endast tillfälligt. Du dyker inte upp i några sökningar och ingen kan se din profil. Du kan dock enkelt återaktivera kontot igen. När du permanent tar bort ditt konto sker samma sak – du försvinner från Facebook – men du får inte tillgång till kontot igen.

 

Så här tar du bort Facebook permanent:

 

  1. Logga in på Facebook. Du måste vara inloggad för att kunna ta bort ditt konto. Om du inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter måste du först återställa dem. Gör då så här:
    • På själva inloggningssidan, klicka på ”Glömt kontot?”. Det står under fälten du ska fylla i.
    • Följ stegen för att återställa dina inloggningsuppgifter. Du kommer att behöva ditt lösenord igen senare i processen.
    • Logga in med de nya uppgifterna.
  2. Spara dina uppgifter. Det här steget är inte obligatoriskt, men viktigt om du har saker på ditt Facebook-konto som du vill ha tillgång till även i framtiden, till exempel kontaktinformation, bilder och meddelanden.
    • Klicka på pilen längst upp till höger i menyraden
    • Gå till ”Inställningar”
    • Klicka på ”Ladda ned en kopia av din Facebook-information”.
  3. Leta upp avsnittet för att ta bort ditt konto permanent i Facebooks hjälpsektion. Möjligheten att ta bort kontot permanent finns nämligen inte under inställningar.
    • Klicka på frågetecknet längst upp till höger för att komma till Facebooks hjälpsektion. Sök där på ”avsluta konto” eller ”ta bort konto”.
    • I avsnittet ”Hur tar jag bort mitt konto permanent?” hittar du en länk att klicka på för att meddela Facebook att du vill ta bort ditt konto. Klicka på den
  4. Klicka på ”Avsluta mitt konto”. När du klickat på länken för att meddela Facebook om att du vill avsluta ditt konto får du frågan om du verkligen vill göra detta. Välj att avsluta ditt konto för att ta bort Facebook.
  5. Ange ditt lösenord.
  6. Fullfölj säkerhetskontrollen. Detta är ett robotfilter, vilket innebär att du korrekt måste skriva in ett förvrängt ord eller en teckenkombination i ett fält.
  7. Klicka på OK. Din begäran har nu slutförts och du kommer att motta ett bekräftelsemail på den mailadress du angett för kontot. Nu kommer det att dröja ett par dagar innan ditt Facebook-konto tas bort permanent.

 

Har du ångrat dig?

Ingen fara, det går fortfarande att logga in på ditt konto och avbryta processen. Hur lång tid du har på dig att ångra dig står i bekräftelsemailet. Du kommer även få mail med en länk för att återställa ditt konto.

 

Att tänka på innan du tar bort Facebook

  • Det kan ta upp till 90 dagar att helt och hållet ta bort ditt konto och all din information. Under den här tiden är den informationen inte tillgänglig för någon på sidan.
  • Meddelanden som du skickat till dina vänner lagras inte på ditt konto och kommer därför att finnas kvar även när du tagit bort kontot.