hur blir man smal

Hur blir man smal?

Det här med att vara smal kan vara en definitionsfråga likväl som det kan vara en hälsofråga. Frågan du kan ställa dig tillsammans med hur blir man smal, är hur definierar du smal? Hur vill du se ut och vilken är din målbild?

Det finns många olika snabba tips på marknaden idag för att gå ner i vikt. Vissa kanske fungerar bättre än andra. För att inte hamna i ett jämförelseträsk med olika produkter, går vi igenom ett par metoder som inte involverar de senaste trenderna på nätet.

Olika metoder för viktnedgång

Sätten att gå ner i vikt på är egentligen inte så många som vi kanske tror. Det är också, i teorin, ganska enkelt att bli smal. Det finns också en del faktorer som kan påverka resan negativt. Men i den här artikeln går vi igenom ett par sätt som fungerar och som funnits längst.

Kost och träning

Hur blir man smal med kost och träning? Det är i grund och botten här problemet till vikten ligger. Våra kroppar är som biomekaniska maskiner och maten vi äter är bränsle till maskinen. Äter vi mer än vad kroppen behöver sparar kroppen bränslet och det i form av fett. Om vi äter mindre än kroppen behöver tar den från sina sparade resurser, för att klara av att fungera.

Våra kroppar gjorda för att röra på sig och ju mer vi rör på oss desto bättre mår kroppen. Här kommer träningen in. Eftersom vi är unika passar inte samma sorts träning för olika människor. En personlig tränare kan vara till hjälp för dig.

Det är en resa, och det kräver en del disciplin för att nå målet eftersom det kan ta tid att bli smal.

Skillnad på fett och muskler

Något att tänka på under resans gång är att fett och muskler är väldigt olika. Muskler är täta och tunga, fett är poröst och lätt. Det betyder att 1 kilo fett är betydligt större än 1 kilo muskler. Därför är det inte ovanligt när du tränat en del och gått ner i vikt, att vågen går uppåt igen. Muskler väger mer än fett men de tar inte upp onödig plats på kroppen. Du kommer alltså fortfarande vara smal fastän vågen ändrar sig.

Det bästa du kan göra är att jämföra dina kläder, hur de sitter och känns på din kropp.

Operation

Ibland kan det kännas som om det inte finns någon annan utväg än att göra en operation. Du behöver uppfylla en del hälsokrav innan du får göra en operation, för att minimera riskerna för dig.

Det finns två vanliga operationer idag för viktminskning, gastric sleeve och gatric bypass. De båda innebär att en del av magsäcken skärs bort, upp till 80% av magsäcken. I den ena av dom kopplas dessutom en bit av tunntarmen bort, vilket innebär att du får ett sämre näringsintag utöver att magsäcken blir mindre.

Smal kan ibland bli farligt

Ibland kan smal vara farligt, är du för smal kan kroppen börja gå på energisparläge. Då stänger den av de funktioner den inte tycker är så viktig. Kvinnor förlorar sin mens, det är vanligt att håret trillar av, och de inre organen kan sluta att fungera.