hur dog hitler

Hur dog Hitler?

Adolf Hitler föddes i Österrike och efter studentexamen drömde han om att bli konstnär. Hitler var många år bosatt både i Linz och Wien, två österrikiska städer. Där kom han i kontakt med teorier om den ariska rasen och människor som agiterade för att utöka den germanska rasen. När det första världskriget startade 1914 hade Hitler blivit politiskt övertygad och ville kämpa för Tyskland.

Han gick frivillig med i den tyska militären under första världskriget och fick hela 5 utmärkelser för bland annat tapperhet. Hitler fick efter en tid reda på att Tyskland kapitulerat och kände sig sviken av tyska politiker. En stor del av den revanschlust han kände kom från det som blivit ihågkommet som dolkstötslegenden.

Dolkstötslegenden

Hitler trodde starkt på dolkstötslegenden som innebar att tyska trupper blivit svikna och symboliskt fått en dolk i ryggen. Trots att Tyskland kapitulerade menade Hitler tillsammans med många andra sympatisörer att tyska soldater var obesegrade. Istället var det tyska politiker som tillsammans med fienden var hotet.

Sveket från tyska politiker och revanschlusten mot fienderna i Europa blev två avgörande faktorer som enade tyska folket kring Hitler. Trots att Adolf Hitler var framgångsrik under andra världskriget som ledare för Tyskland dog han till slut. Många undrar, hur dog Hitler, vilket vi kommer ta reda på.

Vad gjorde Hitler efter första världskriget?

Tyskland var förlorarna i första världskriget men Hitler kände att han hörde hemma inom det militära. En av anledningarna kan ha varit revanschlusten efter förlusten i första världskriget. Dessutom var han politiskt övertygad om att den germanska rasen var herrar över andra folk och ville därmed bidra till att stärka militären. Han avancerade och blev kort därpå förtroendeman i det förband han var verksam.

Det innebar att Hitler hade som uppgift att förmedla propaganda inom det militära. Förutom att vara verksam inom det militära komplexet handlade hans roll om att utbilda soldaterna. På så sätt skulle den nya socialistiska regimen i Tyskland säkerställa att soldaterna hade lojalitet gentemot regimen.

Därefter blev Hitler också propagandaansvarig i det nationalsocialistiska partiet NSDAP. Partiet Hitler var ledare försökte sig på en statskupp som blev känt som Ölkällarkuppen. Trots att NSDAP hade en stadig tillväxt av medlemmar på grund av den tyska ekonomin ur balans och ökat missnöjet bland tyskarna som följd. Hitler fick fängelsestraff där han skrev den kända boken, Mein Kampf. När han kom ut ur fängelset 1925 startade han igång partiet igen och slutligen tog makten i Tyskland på demokratisk väg.

Så, hur dog Hitler egentligen?

Fram till 1945 regerade Hitler med oinskränkt makt först som rikskansler och därefter som diktator. Han inledde andra världskriget genom annektering av Österrike och ockupationen av Tjeckoslovakien 1938. Nationalistisk krigsretorik med syfte att utöka livsrummet för den germanska rasen var grunden till Hitlers krig. Trots att Hitler under andra världskriget stundtals var väldigt framgångsrik slutade det illa. Motståndarna som hade organiserat sig i en enad motoffensiv bröt ner de tyska soldaterna.

Hitler hade en nära allierad i Italiens diktator Benito Mussolini, men 1945 mördades Mussoliini. Dessutom befann sig ryska soldater farligt nära Hitler där han satt i Berlin. Hitler tog därför beslutet att begå självmord 30 april 1945 istället för att lämna sitt öde åt fienderna. Han tog sitt liv i en bunker och enligt informationen sköt sig själv med en pistol.