Hur avslutar man Spotify premium

Hur avslutar man Spotify Premium? Det är en fråga ställd av många och den har faktiskt ett relativt enkelt svar. I vår artikel ska vi gå igenom exakt hur du går tillväga för att gå tillbaka till Spotify free och därmed inte längre behöva betala för ett premium-abonnemang. Det kan finnas en mängd anledningar som gör att du väljer att avsluta prenumerationen.

Inloggning på Spotify-kontot

För det första måste du logga in på ditt Spotify-konto och det måste göras via datorn. Du kan alltså inte avsluta ditt abonnemang via appen utan du måste ha tillgång till en dator. Du loggar in med det användarnamn samt lösenord som du använder i appen. Hemsidan du ska skriva in i webbläsaren är https://www.spotify.com/se/, längst upp till höger står det ”Logga in”.

Gå till ”Din Plan”

När du har loggat in kommer du slussas till förstasidan som är din kontoöversikt. Genom att skrolla ned en bit kommer du till delen som heter ”Din plan”. Där kan du se vilken plan du har för tillfället samt när nästa betalning kommer att dras. Du ser också information om vilket betalkort som är kopplat till tjänsten och hur mycket pengar du betalar per månad.

Hur avslutar man Spotify premium

Välj ”Ändra plan”

Under all den informationen kan du klicka på ”Ändra plan”. Då slussas du till en sida där du kan se vilken plan du för tillfället har samt vilka andra planer som finns tillgängliga. Det finns till exempel Spotify Student, Premium + Headspace, Premium Duo samt Premium Family. Om du vill avsluta ditt Premium-abonnemang och inte längre betala för Spotify ska du dock välja Spotify Free.

Spotify Free – avbryt Premium

Spotify Free är det enda abonnemanget som är gratis och för att välja det skrollar du längst ned till dess rubrik och klickar på Avsluta Premium. Då skickas du till en sida där du antingen bekräftar att du vill avsluta premium eller att gå tillbaka i de fall du ångrat dig angående avslutningen. Du kan få gå igenom fler steg för att bekräfta din uppsägning.

Bekräftelse om avslutat premiumabonnemang

När du väl har gått igenom alla steg för att avsluta Premium-abonnemanget kommer du att erhålla en bekräftelse på det. Det är viktigt att du inte avbryter innan du får bekräftelsen, då det kan vara en del steg är det lätt att tro att du är färdig innan abonnemanget verkligen avslutats. Du kan också gå in på din kontoöversikt och kontrollera att det ändrats.

Lyssna gratis med reklam

Med Spotify Free kan du ändå lyssna på din favoritmusik men det kommer att komma reklamavbrott då och då. Du kan inte heller byta låt hur många gånger du vill eller ladda ned dina spellistor för att kunna lyssna offline. Eftersom det är kostnadsfritt är det ändå värt avbrotten om du känner att du inte har lust att betala för din musik längre.

Att avsluta Spotify Premium kräver att du går igenom en del steg men det är ändå relativt enkelt. Det viktigaste är att du fortsätter tills du får en bekräftelse på att Premium-prenumerationen har avslutats för att på så sätt vara säker på att dina pengar inte kommer dras nästa månad. Du kan också dubbelkolla i din kontoöversikt för att se att du ändrat till Spotify Free.