Hur får man bort svarta ringar under ögonen

hur far man bort svarta ringar ogonenHar du mörka ringar runt ögonen? Dessa kan göra att du ser både tröttare och glåmigare ut än vad du egentligen känner dig. Det finns olika anledningar till att vissa har mörkare ringar runt ögonen än andra. Personer med väldigt ljus hy kan lätt få röda eller lilaaktiga ringar runt ögonen. Gröna eller gula toner på ringarna kan skapas om du till exempel röker eller har solat mycket. Kost och sömn är två faktorer som kan påverka ringarna runt ögonen. Sover du tillräckligt om nätterna? Och äter du tillräckligt med vitamin C, B och K? Vissa kan få mörkare ringar runt ögonen än andra trots att de inte lider av sömnbrist, äter bra och inte röker eller solar. Då finns det vissa tips och tricks du kan ta till. Ringar går ofta att sminka över, men det mest önskvärda är givetvis att de blir mindre synliga även utan smink.

Huskurer kan vara effektiva mot ringar runt ögonen

Det finns en mängd huskurer för många åkommor och besvär idag, och detsamma gäller för ringar runt ögonen och påsar under ögonen. Produkter som gurka, avokado, potatis, mjölk, persilja och tepåsar är några exempel. Du får testa dig fram för att hitta din favorit, men här får du en guide till en av dessa huskurer.

Bli av med mörka ringar runt ögonen med hjälp av potatis:

  1. Potatisen ska vara rå och kyld, till exempel genom att ha legat i kylskåp ett tag
  2. Det finns två alternativ att välja mellan. Antingen skär du potatisen i tuna skivor och lägger över ögonen. Låt verka i åtminstone 20 minuter
  3. Det andra alternativet är att riva den råa och kylda potatisen. Krama ut saften i en skål och doppa bomullstussar i saften. Dessa placerar du sedan på ögonen och låter verka i minst 20 minuter

Tips!

Har du ingen potatis hemma? Du kan testa att använda gurka eller kalla, använda tepåsar (gärna som har legat i frysen ett tag). Passa på att ta det lugnt och slappna av i hela kroppen medan du testar någon av metoderna. Testa dig fram till din favoritmetod!