Hur gör man dolt nummer

Hur gör man dolt nummer? Ja det ska vi ta och reda ut i denna artikel. Det är inte alltid man vill visa sitt nummer när man ringer till någon. Då kan du enkelt dölja det genom att bara trycka in en kod innan du trycker in telefonnumret. Läs vidare så får du reda på allt om detta.

Vad innebär dolt nummer?

Har du dolt nummer innebär det att ditt telefonnummer inte kommer att visas när du ringer till någon annan. Dock kommer numret fortfarande att synas om du istället för att ringa väljer att skicka ett MMS eller ett SMS. När du ringer till någon annan kan de alltså inte se att det inkommande samtalet är från ditt telefonnummer.

Hemligt nummer och dolt nummer

Det är lite skillnader mellan ett hemligt nummer och ett dolt nummet. Man kan säga att ett dolt nummer är mer en tillfällig lösning. Väljer du att ha ett hemligt nummer visas det inte när du ringer till andra. Om någon skulle söka på ditt namn då ges inte ditt nummer ut av nummerupplysningar. Hemligt nummer är en mer permanent lösning än dolt nummer.

Hur gör man dolt nummer

Ange kod innan du slår nummer

Det är kanske inte alla samtal där du vill att ditt telefonnummer ska synas. Då är det bra att tillfälligt kunna ringa med dolt nummer. Detta gör du enkelt men några knapptryck innan du slår numret som du ska ringa. Du trycker nämligen #31# och slår sedan telefonnumret som du vill ringa upp. På detta sätt döljs ditt telefonnummer tillfälligt för just detta samtalet

Det här ser den du ringer

Väljer du att ringa med dolt nummer till någon, då syns inte ditt nummer hos den andra personen. Dolt nummer är den vanligaste texten som kommer upp hos mottagaren i stället för ditt telenummer. Utifrån samtalet kan inte mottagaren se att det är från ditt nummer som detta samtal kommer ifrån. Andra alternativ är skyddat nummer och okänt nummer.

Behövs ingen urkoppling av dolt nummer

Dolt nummer behöver inte vara något du gör permanent hos din teleleverantör till exempel utan det kan du använda tillfälligt genom att använda de enkla knapptryckningarna som vi tidigare nämnde i texten. Detta är det smidigaste sättet om du vill ha ditt nummer dolt tillfälligt. Det behövs inte göras något för att det inte ska bli dolt nummer nästa gång som du ringer.

Ring som vanligt

Med dolt nummer behöver du inga krångliga inställningar hos din teleleverantör utan du kan själv göra dessa inställningar innan du ringer samtalet där du vill att ditt nummer ska vara dolt. Detta är en smidig lösning för dig som inte behöver ett permanent dolt nummer, så fall rekommenderar vi istället ett hemligt nummer där ditt telefonnummer alltid är dolt när du ringer.

Genom att du själv bestämmer när du vill dölja ditt nummer kan du annars ringa precis som vanligt när du inte vill dölja det. Du behöver inte ta något permanent beslut om att dölja numret utan du kan ta ett eget beslut inför varje samtal. Det är bara några knapptryckningar bort för att du ska kunna ringa med dolt nummer.