Hur installerar man Skype

Hur installerar man Skype

Skype är ett program som du kan använda för att ringa och skicka meddelanden till familj och vänner. Programmet är gratis att ladda hem till både din dator och mobil. Artikeln är uppdelat i två delar där vi i första delen visar hur du steg för steg visar hur du laddar ner Skype på din dator och i den andra delen visar hur du stegvis laddar ner Skype på din mobil.

Hur installerar man Skype på sin dator

 1. Gå till Skypes hemsida.
 2. Klicka därefter på knappen ”Ladda ner Skype”.
 3. Du får nu två val: Ladda ner programmet på din dator eller mobil. Välj det förstnämnda.
 4. Du kommer nu till installationssidan. Följ därefter instruktionerna på sidan tills installationen är klar.
 5. Du kan nu logga in på ditt konto. Programmet kan du nu hittar under Start-menyn eller dom en genväg på datorns skrivbord. Om du fortfarande har svårt att hitta programmet så använd datorns sökfunktion och sök på ”Skype”.
 6. När du startar programmet för första gången kommer du få välja att logga in eller skapa konto. För att använda Skype måste du nämligen ha ett konto registrerat hos dem. Om du har konto på Skype kan du klicka på ”Logga in”. Däremot, om du inte har konto kan du klicka på ”skapa konto”. Därefter kan du följa instruktionerna för att logga in respektive skapa konto.
 7. Nu är du inloggad på Skype och klar att testa deras gratisfunktioner.

Hur installerar man Skype på sin smartphone

 1. Det finns två sätt att ladda ner Skype till din mobil: via hemsidan eller via App Store/Google Play. För att ladda ner via hemsidan: Gå in på internet och klicka här. Klicka därefter på ”ladda ner”. Du ska nu komma in på korrekt app i App Store/Google Play. För att ladda ner direkt via App Store/Google Play: Om du har en iPhone klickar du på App Store och har du en Android klickar du på Google Play. Klicka på sök och skriv in ”Skype”. Nu ska appen komma upp som sökresultat.
 2. Klicka på ladda ner-symbolen. Följ instruktionerna.
 3. Appen ligger nu nedladdad på skrivbordet på din mobil. Klicka därefter på appen.
 4. För att använda Skype måste du ha ett konto. Om du har konto på Skype kan du klicka på ”Logga in”. Däremot, om du inte har konto kan du klicka på ”skapa konto”. Därefter kan du följa instruktionerna i appen för att logga in respektive skapa konto.
 5. Nu är du inloggad på Skype och klar att testa deras gratisfunktioner.

Oavsett om du laddar ner Skype på din dator eller mobil är det varken svårt eller tidsödande att ladda ner programmet. Ibland kan det däremot ta längre tid beroende på det sätt du väljer ladda ner programmet på samt om du har ett registrerat konto eller inte. Med dess gratisfunktioner är det dessutom bara att sätta igång. Eller varför inte fyll på med pengar så du får tillgång till hela dess utbud? Med programmet nedladdat är det nu redo att användas hur du än önskar. Varför inte testa ta kontakt med en vän eller släkting redan nu?