Hur installerar man appar i Android

hur installerar man appar i android

En Android-telefon går att göra så mycket mer med än att bara ringa ifrån och allt blir enklare med appar. Samma sak gäller med Android-surfplattor, visst går det att använda en surfplatta på samma sätt som du använder en dator: att använda dig av en sökmotor och bokmärken men använder du dig av appar blir det mycket enklare och går mycket snabbare.

Google Play

Google Play är Googles app-butik, det är där du hittar de allra flesta apparna till din Android-enhet. För att kunna ladda ner eller köpa appar i Google Play måste du lägga till ett Google-konto på din enhet. Har du tidigare använt dig av Gmail eller någonsin loggat in på YouTube har du ett Google-konto. Har du inget Google-konto kopplat till din email adress får du meddelandet: Det gick inte att hitta Google-kontot. Då måste du skapa ett konto.

 

Ladda ner appar från Google Play

Har du väl registrerat ett Google-konto och lagt till det på din enhet är det bara att börja ladda hem appar. Många appar på Google Play är gratis medan andra kostar pengar. Vill du även kunna köpa appar måste du lägga in betalningsmetod på Google Play. Det gör du genom att

 1. Gå till Google Play
 2. Klicka på Konto
 3. Lägg till en betalningsmetod (ett kredit- eller bankkort eller PayPal)

För att ladda ner appar

 1. Öppna appen Google Play Butik
 2. Sök eller bläddra tills du hittar appen du vill ha
 3. Markera appen
 4. Är appen gratis, tryck på Installera, har appen ett pris, tryck på priset.
 5. Följ instruktionerna och appen är nerladdad och installerad.

Ladda ner appar från andra platser

Det finns appar att ladda ner från andra ställen än från Google Play. Du bör bara ladda ner dessa appar om du är helt säker på att de inte kommer att skada din Android-enhet. För att kunna ladda ner appar från andra platser än Google Play måste du ändra lite i inställningarna i din enhet.

 1. Öppna appen Inställningar på din enhet och tryck på Säkerhet.
 2. Bocka för Okända källor. Bekräfta frågan du får.
 3. Återställ säkerhetsinställningarna efter att du har laddat ner appen.