Hur installerar man Swish

hur installerar man swishI och med att allt färre använder kontanter och allt fler köp sker med hjälp av konto- eller kreditkort har det uppstått ett behov att enkelt kunna överföra pengar till privatpersoners bankkonton. Att betala med kort i en butik är ju enkelt men att betala en privatperson har varit krångligare. Det går ju att ta ut kontanter i en bankomat och använda som betalning men det är få som vill ha kontanter i dagens samhälle. Alternativen har tidigare varit att ta reda på kontonumret till den man vill betala och föra över pengar via internetbanken eller manuellt via ett bankkontor. Inget av dessa alternativ är direkt smidiga. Därför har de svenska bankerna lanserat Swish.

Vad är Swish

Swish är enkelt uttryckt en mobil betalningslösning som gör det möjligt att föra över pengar, och ta emot pengar, via mobil, dator eller surfplatta. Swish har på kort tid blivit mycket populärt, framförallt bland smartphone-användare.

Hur fungerar Swish

Swish fungerar genom att du knyter ditt mobilnummer till ditt bankkonto. För att kunna ta emot pengar är det allt som krävs, att ditt konto är knutet till ditt mobilnummer. För att kunna skicka pengar krävs det mer, men det är fortfarande mycket enkelt.

  • Installera Swish

För att ansluta dig till Swish krävs det att du har ett konto i någon av de större svenska bankerna (Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Swedbank, Sparbanken, Skandiabanken eller ICA-Banken). Du går in på din internetbank och kopplar ihop ditt bankkonto med ditt mobilnummer (hur det går till beror på vilken bank du har men följ bara instruktionerna så skall det inte vara något problem). När du gjort detta kan du ta emot pengar via ditt bankkonto. För att också kunna skicka pengar måste du även installera appen Swish Betalningar och Mobilt BankID

  • Installera Swish Betalningar-appen

Har du en iPhone eller annan iOS-enhet går du till App Store, har du en Android-enhet går du till Google Play Store och har din enhet Windows går du till Windows Store. Ladda hem och installera Swish Betalningar-appen genom att klicka på den.

  • Installera mobilt BankID

Har du en iPhone eller annan iOS-enhet går du till App Store, har du en android-enhet går du till Google Play Store och har din enhet Windows går du till Windows Store.

  1. Ladda hem appen ”BankID säkerhetsapp”
  2. Logga in på din internetbank och beställ mobilt BankID.
  3. Öppna appen, klicka på ”Hämta bank-ID” och ange ditt personnummer och den aktiveringskod du fått via din internetbank.

Har du gjort detta skall du både kunna skicka och ta emot pengar.