Hur installerar man Whatsapp på Android

hur installerar man whatsapp pa androidWhatsApp är en meddelande-app som kan allt det sms kan och mycket, mycket mer och där det inte kostar något att skicka meddelanden. Med WhatsApp kan du förutom textmeddelande även på ett enkelt sätt skicka bilder, filmer och musik. Tycker du inte om att skriva kan du tala in meddelanden och skicka. Du kan organisera kontakter i grupper och skicka meddelande till alla i gruppen samtidigt. Du kan skicka visitkort direkt från din adressbok och du kan även skicka platsangivelser. Platsangivelser är toppen om du väntar på någon, skicka bara en kartbild som visar exakt var du är så är du lättare att hitta. Inte att undra på att WhatsApp har hundratals miljoner användare.

Ladda hem från Google Play

 1. Öppna appen Google Play
 2. Sök eller bläddra tills du hittar appen WhatsApp Messenger.
 3. Markera appen.
 4. Tryck på Installera.
 5. Följ instruktionerna och appen är nerladdad och installerad.

Ladda hem från WhatsApp

 1. Gå till whatsapp.com.
 2. Tryck på Ladda Ner.
 3. Tryck på Android.
 4. Tryck på Download Now.

När du laddat ner appen och öppnar den för första gången kommer du att få besvara ett antal frågor om appen kan få tillgång till dina kontakter och liknande. Du måste också godkänna WhatsApp:s villkor för att kunna börja använda tjänsten. Dessutom måste du fylla i ditt telefonnummer och en verifikationskod du får dig tillsänd via sms innan du kan börja använda WhatsApp. Ditt telefonnummer är så att säga ditt ID när du använder WhatsApp.

Har du en android telefon, har du kanske också en PC. Det kan vara praktiskt att ha WhatsApp även på din PC eftersom det är mycket smidigare att skicka meddelanden via WhatsApp än var det är att skicka mail. Det är också smidigt att kunna läsa meddelande direkt i datorn istället för att kolla mobilen varje gång du hör att du fått ett meddelande.

För att kunna installera WhatsApp i din PC måste du först och främst redan ha WhatsApp på din mobil. Du måste också ha Windows 8 eller senare på din PC.

Installera WhatsApp på PC

 1. Gå till whatsapp.com
 2. Klicka på Ladda ned.
 3. Klicka på Hämta för Windows 8 och senare.
 4. En exe-fil laddas nu hem och det kan ta en stund.
 5. Öppna filen när den laddats hem och följ instruktionerna.
 6. Använd din telefon för att scanna QR-koden och WhatsApp är klar att använda från din PC.