Hur man blir rik

hur man blir rik

Att bli ekonomiskt oberoende är något vi alla har drömt om. Att inte behöva titta på prislappen på shoppingrundan, kunna glida fram i den senaste sportbilen och ta lyxiga semesterresor till världens alla hörn. Men hur lyckas du med konsten att fylla bankkontot till bristningsgränsen? Vi har tipsen på hur man blir rik

Så här blir du rik:

1. Jobba hårt. Det kan verka klyschigt men hårt arbete ger utbetalning. Det är det minst glamorösa och det mest tidskrävande alternativet för att få summan på bankkontot att ticka på men det är bland det mest tillfredställande att veta att du har lagt ner blod, svett och tårar på varje liten krona som du har på banken.

  • Satsa på en utbildning som ger jobb, jobba dig upp inom ett företag eller starta din egen firma – det finns många alternativ för den som är villig att lägga ner tid och energi på att lyckas. I Sverige publiceras lönestatistik och – kolla upp vilka de mest högavlönade yrkena (och de lönsammaste företagen) är för att få en fingervisning om i vilka branscher det finns pengar att hämta.

2. Kom på den senaste trenden. En ny app som tar världens med storm eller det senaste träningsprogrammet som alla börjar följa – är du uppfinnaren bakom den senaste trenden kan du vara säker på att pengarna kommer rulla in.

  • Ta reda på vad folk suktar efter i vardagen – är det en ny teknikpryl? Hitta ett sätt att uppfinna den eller pitcha idén till ett företag.

3. Investera. Att placera pengar i fonder är ett populärt sätt att bli rik.

  • Här gäller det att hålla koll på räntor och lära sig att både kunna sälja och köpa aktier och fonder. Men var försiktig, det finns inga garantier för att en aktie alltid kommer fortsätta öka i värde.
  • Börsen går upp och ner hela tiden och kan på bara några timmar gå från blomstrande fantastiskt till ett liv i rännstenen, så om du vågar testa investeringsmetoden bör du kolla upp de fonder och aktier som är stabila.

4. Bli känd. Det är ingen hemlighet att offentliga personer tjänar mer och om du inte har några problem med att stå i centrum och tjäna pengar på ditt namn är det ett alternativ som kan vara rätt för dig!

  • I dagens samhälle blir många kända via kanaler som Youtube eller andra sociala medier där man snabbt kan nå ut till flera människor.
  • Tänk på att ständigt marknadsföra dig själv och var först på bollen med nya trender.

5. Arv eller giftermål. Det absolut enklaste sättet att bli rik måste ändå vara att ärva en stor summa från en släkting eller att gifta sig med någon som har pengar. Tänk dock på att dessa pengar inte kommer finnas för evigt – lev inte livet med avsikten att andra ska försörja dig.

Att tänka på:

  • Pengar och förmögenhet kan tyckas vara lockande och det finns många fördelar med att ha ett stort kapital att ta av men att vara rik är inte en biljett till lycka. Ett glammigt liv med de senaste prylarna och de coolaste bilarna kommer inte göra dig hel, pengar kan aldrig bli ett substitut för mänskliga relationer.