Hur man låser upp Iphone 6

hur man laser upp iphone 6Det finns två orsaker till att en iPhone 6 låsts. Den första är att telefonen är låst till en operatör och därför inte kan användas med andra abonnemang. Det andra är om man själv har lyckats låsa telefonen, till exempel genom att knappa in fel kod för många gånger.

Operatörslåst

iPhones är i allmänhet dyra, speciellt om man vill ha någon av de nyaste modellerna. För att konsumenterna ändå skall lockas att köpa dem så brukar operatörerna sänka priserna till mer överkomliga nivåer. Men med de låga priserna följer även vissa krav och villkor. Det allra vanligaste är att man har en viss bindningstid på sitt abonnemang. Men operatörerna brukar behålla spärren på telefonen även efter att bindningstiden löpt ut eftersom det inte finns några regler som stipulerar att de inte kan göra detta. För att låsa upp iPhonen måste du då göra följande:

  1. Kontakta din operatör för att kontrollera om de kan erbjuda dig en upplåsning. Det brukar oftast vara möjligt om du haft abonnemanget i minst 12 månader. Det kan dock hända att de kräver en avgift för att genomföra upplåsningen.
  2. Om villkoren känns rimliga begär du en upplåsning och inväntar sedan genomförandet av upplåsningen.
  3. När din operatör bekräftar upplåsningen följer du bara deras instruktioner och sedan också instruktionerna från den nya operatören för att kunna använda din iPhone 6 på nytt.

Låst av andra anledningar

Har man själv lyckats låsa telefonen så kan även det avhjälpas. Anledningarna till att man lyckas låsa sin iPhone är många men vanligast är det dock att man knappar in fel lösenkod för många gånger eller att man helt enkelt glömmer bort koden. Händer något av detta så går det att fixa. Tyvärr så kan det innebära att du förlorar en hel del av telefonens innehåll. Har man inte gjort en säkerhetskopiering av sin telefon så kommer detta hända. Mycket av informationen kan dock hämtas igen om man har uppdaterat ordentligt gentemot iTunes eller iCloud.

Gör så här:

  1. Kan du säkerhetskopiera din iPhone så gör detta först.
  2. Anslut din iPhone till en dator.
  3. Gå in i den lagringtjänst du valt (iTunes eller iCloud). Där väljer du att radera enheten.

När raderingen är klar, det kan ta ett par minuter, så gäller det att få igång telefonen igen. Har du säkerhetskopierat kan du välja att återskapa din iPhone, annars är det bara att installera om telefonen.