Hur skapar man en hemsida

Hur skapar man en hemsida egentligen? Nu för tiden är det inte lika svårt som det var förr när det behövdes en massa kodning. Det finns program som kommer med färdiga mallar och hjälper dig en bra bit på vägen. I den här artikeln går vi igenom vad du behöver för att göra din egen hemsida på lättast och smidigaste sätt.

Hemsida för privat bruk eller företag

En hemsida kan byggas både för privat bruk eller för företag. Är det för privat bruk går det bra för den mest oerfarna att få till en hyfsat bra sida med hjälp av de mallar och verktyg som kommer med programmet. Ett av de vanligaste programmen som används när du ska bygga en hemsida är WordPress på grund av sin användarvänlighet.

Hur skapar man en hemsida

Egen design och programmering

Innan du börjar att bygga på hemsidan är det bra att ha en färdig design redo så du har ett hum om hur sidan kommer att se ut när den är färdig. Layout på sidan kan göra mycket, välj med omsorg. Programmering har blivit lättare då det medföljer en hel del programmering inuti programmen. Avancerad programmering bör göras av något som kan.

Hemsida från färdiga format

Som vi redan nämnt så finns det massvis med portaler att använda och de kommer redan med färdiga mallar och format. Som oerfaren användare av en dator kan de kännas överväldigande i början men om du sätter dig ner en stund och provar på olika funktioner i programmet kommer du snart se att det är lättare att använda än vad många tror.

Blanda visuellt och textligt innehåll

För att din hemsida ska bli så snygg och bra som möjligt är det viktigt att du blandar text med bilder, det ger ett bättre första intryck. Hur du väljer vart du vill ha dina bilder på sidan spelar mindre roll så länge du blir nöjd med slutresultatet. Det går även att lägga till videos på hemsidan om det skulle önskas.

Uppdatering av hemsida

För att du ska kunna uppdatera en hemsida behövs det att du byggt hela sidan men hjälp av ett program som till exempel WordPress. Har du en kodad hemsida som till exempel är gjord i Dreamweaver behöver du gå in och ändra i filerna direkt i källkoden vilket är betydligt mer komplicerat och du behöver avancerad kunskap i kodning.

Generera trafik med SEO

Har du en hemsida som du vill nå ut med till andra är det viktigt att du använder dig av SEO (Search Engine Optimization) och betyder helt enkelt att du börjar ranka sidan på Google mot olika sökord. Det finns massvis med företag som specialiserar sig i SEO för att din sida ska få en så bra ranking som möjligt.

Att bygga en hemsida tar upp mycket tid, det är inget som görs på ett par dagar. Inte när det handlar om bra och välgjorda sidor och är något att tänka på innan du väljer att starta upp ett stort arbete med en hemsida. Skulle det bli för svårt och jobbigt kan du anlita någon som bygger sidan åt dig. Lycka till!