Hur spårar man Iphone

hur sparar man iphoneHar du förlorat din iPhone behöver det inte vara en katastrof, oavsett om du har tappat den eller om den har blivit stulen finns det möjlighet att spåra den. Lyckas du trots spårning inte hitta den finns det sätt att förhindra att innehållet i din iPhone, till exempel fotografier, filmer, dokument, mailkonversationer och liknande, faller i orätta händer.

Inställningar

För att din iPhone skall kunna gå att spåra krävs det att du har gjort ett antal inställningar

  1. Öppna Inställningar.
  2. Högst upp står ditt namn, tryck på det.
  3. Tryck på iCloud.
  4. Gå nedåt och tryck på Hitta min iPhone.
  5. Slå på Hitta min iPhone och Skicka senaste plats.

Spåra

Är din iPhone borta, borttappad eller stulen och inställningarna för Hitta min iPhone är gjorda kan du med hjälp av en dator (Mac eller PC) eller med hjälp av en annan iOS-enhet, utrustad med appen Hitta min iPhone, spåra din iPhone. Gör så här:

  1. Börja med att be någon ringa till din iPhone, vem vet, den kanske ligger bakom en kudde i soffan.
  2. Hittar du den inte genom att ringa till den loggar du in på iCloud.com/find med en dator.
  3. Inne på iCloud öppnar du Hitta min Iphone och tittar på kartan. Finns telefonen i närheten enligt kartan kan du låta den spela upp ett ljud som gör det lättare för dig att lokalisera den.
  4. Hittar du den inte är det dags för nästa åtgärd. Slå på förlorat läge och lås din iPhone.
  5. Skriv ett meddelande som visas på din iPhones skärm, ett meddelande med ditt telefonnummer (ett annat nummer än numret till din iPhone) och en uppmaning att ringa dig.

Om du ändå inte hittar din iPhone

Hjälper inte spårningen bör du radera innehållet på din iPhone. Detta gör du via förlorat läge. Skulle du ändå hitta din iPhone har du förhoppningsvis gjort en säkerhetskopia av innehållet.

Avstängd/offline

Om din iPhone är avstängd eller offline när den försvinner går det inte att spåra den men funktionerna i förlorat läge fungerar. Du kan fjärrlåsa den, skriva ett meddelande på skärmen eller radera den. När telefonen startas aktiveras låset, meddelandet eller raderingen.

Polisen

Är din iPhone förlorad och du misstänker att den är stulen kan kanske polisen hjälpa dig. Polisen får in massvis av upphittade eller beslagtagna mobiltelefoner och gör du en anmälan och uppger din telefons IMEI-nummer är det inte omöjligt att de har din iPhone.