Hur blir man av med knott

Knott är för många irriterande små flugor som kan vara svåra att bli av med. Du kan dessutom riskera att få så kallade knottbett, vilket inte direkt är så skönt. Har du tröttnat på knotten i din omgivning, som gör att det ibland känns omöjligt att vistas utomhus under sommarmånaderna? Som tur är finns det en hel del tips och tricks för hur du på ett effektivt sätt kan gillra fällor för knott. Innan du testar på att göra en fälla kan det vara bra att lokalisera var knotten kommer ifrån och fundera på varför de gärna håller till där. Knott trivs, pecis som myggor, bra i fuktiga områden så som våtmarker, vattendrag och dammar myggfri.nu. Knott kan också dras till compost och matrester. Försök därför att se till att inte ha mat liggande framme och att med jämna mellanrum tömma exempelvis fågelbad, vattenskålar och liknande. Lyckas du ändå inte bli av med knotten? Då kan det vara dags att gillra en fälla.

Såhär går du tillväga för att gillra en knottfälla:

  • Du behöver: en klotgrill med lock, grillkol och matolja www.aftonbladet.se.
  • Börja med att skapa en ring av briketter/grillkol i grillen. Skapa två rader samt ett lager ovanpå dem. Tänd på i ena änden. OBS, låt det vara en liten glipa där
  • Spjället på ovansidan ska vara stängt, och spjället på undersidan får gärna vara lite öppet
  • Gnid in locket med vanlig matolja. Det här gör att knotten fastnar där
  • Lägg på locket på grillen

Nu kan du låta knotten komma. Det som händer är att de dras till grillen och fastnar i det insmorda locket. Efter det kan du enkelt borsta bort dem från grillocket. Detta har visat sig vara en effektiv metod för att bli av med mygg. Metoden liknar den så kallade orm-metoden som alltså används för att bli kvitt med ormar i trädgården.

Personen bakom knottfällan är Björn Nielsen, som en dag tröttnade på alla knott. Hans fru delade med sig av tipset i sociala medier, och redan efter ett dygn hade inlägget delats över 16 000 gånger. Testa du också!