Hur man får finare hår

hur man far finare harKan du ibland stå framför spegeln och försöka styla ditt hår men inte känna något annat än uppgivenhet? Det är lätt hänt, speciellt när vi ser kändisar svänga med sina långa och fantastiskt fina hårsvall. Men då får vi inte glömma bort att de har professionella stylister som stylar och vårdar deras hår samt att de ofta får strikta order om hur de själva ska vårda sitt hår.

Men det är inte hopplöst för oss vanliga dödliga – det finns några bra knep att tänka på för att få ett finare hår och det behöver absolut inte kosta multum. Här kommer några bra tips för alla prisklasser:

  1. Tvätta inte håret för ofta. Det här är ett klassiskt knep som de flesta av oss egentligen känner till, men efterlever vi verkligen det? Du borde absolut göra det i alla fall! Tvättning sliter på håret samt att det torkar ut din hårbotten från viktiga oljor och fetter som hjälper ditt hår att må bra. Ju oftare du tvättar håret, desto snabbare kommer det att bli fett igen. Beroende på hårtyp så räcker det att tvätta håret 1-2 gånger i veckan. Använd torrschampo vid behov.
  2. Låt blött hår vara. När ditt hår är blött är det extra känsligt så håll inte på att nöta på det då utan låt det vara. Vill du borsta håret medan det fortfarande är blött, använd dig av en utredningsborste eller en bredtandad kam och sätt absolut inte upp håret i en tofs när det är blött.
  3. Låt bli värmeredskap. Värmeredskap såsom hårfön och plattång sliter mycket på håret, så använd dessa i så begränsad utsträckning som möjligt och använd alltid värmeskyddande produkter i håret innan du använder dig av värmeredskap! Ska du använda dig av plattång så välj en som är bra, den bör ha keramiska plattor och vara joniserande för att skydda ditt hår så mycket som möjligt.
  4. Ta hand om din hårbotten. En stor del av hårets kvalitet börjar från din hårbotten. Använd inte produkter som torkar ut din hårbotten och när du tvättar håret, passa på att ge din hårbotten en härlig massage. Det kommer göra att blodcirkulationen bli bättre vilket i sin tur leder till att ditt hår kommer att bli finare.

Som med allt annat skönhetsrelaterat är det också viktigt att äta en nyttig kost samt få tillräckligt med sömn och undvika stress. Försök därför så långt som möjligt kombinera stegen ovan med en sundare livsstil.