Hur man får fint långt hår

hur man far fint langt har

Många kvinnor (och män för den delen!) drömmer om ett långt svallande hår. Självklart har alla olika förutsättningar och olika kvalitet på håret, men de allra flesta kan få långt och svallande hår. Det gäller dock att ta väl hand om sitt hår och faktiskt anstränga sig för att det ska hålla den kvaliteten man vill ha – för ett tunt och slitet långt hår är det nog inte många som drömmer om.

Här kommer några tips på hur du får fint långt hår:

  1. Klipp håret regelbundet. Det låter kanske märkligt att man ska klippa håret för att få långt hår, men så är det faktiskt! Kluvna och slitna hårtoppar måste bort för att du ska kunna få längd på ditt hår och för att det faktiskt ska se fint ut. Om du inte klipper det regelbundet kommer ditt hår se slitet och spretigt ut hur mycket du än försöker styla det. Fråga din frisör hur ofta hen tycker att du behöver göra ett besök där för att få bästa resultat.
  2. Använd bra produkter. Bra produkter behöver inte automatiskt betyda dyra produkter och vice versa. Här kan det krävas att du testar dig fram för att hitta vilka produkter som gör att just ditt hår känns bra. Det finns även produkter som påstår sig påskynda tillväxtfarten på håret, kanske fungerar dessa – kanske inte, du får testa och se vad som fungerar på dig. Produkterna ska få ditt hår att kännas mjukt och glansigt.
  3. Undvik värmeredskap. Värme sliter enormt på håret, så föna, platta och locka ditt hår så lite som möjligt! Måste du föna håret, gör det på så låg värme som möjligt och använd alltid produkter som skyddar håret innan du plattar eller lockar håret.
  4. Se över din kost. Det kan diskuteras hur stor påverkan på håret kosten faktiskt har, men troligtvis så är det så att du behöver få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler för att även ditt hår ska växa och må bra. Det är inte rekommenderat att ta tillskott enbart för hårets skull, men med en varierad och näringsrik kost kommer dit hår få sig en extra skjuts. Plus att det är bra för ditt välbefinnande i övrigt!