Hur man får starkare hår

hur man far starkare har

Din hårkvalitet hänger dessvärre mycket på dina gener och även om det känns orättvist så är det så att några av oss har blivit välsignade med tjockt och fylligt hår medan andra av oss har tunt hår med hårstrån som lätt går av. Men oavsett vilken hårtyp du har så kan du göra det bästa av situationen och gör ditt hår det starkaste som just ditt hår faktiskt kan bli!

Vad man bör tänka på för att få starkt hår

  1. Ge håret en paus. Det du bör sluta upp med på en gång om du vill få starkare hår är att hålla på för mycket med håret! I princip allting sliter på håret: tvätt, borstning och speciellt styling med värmeredskap. Tänk dig vad ditt hår utsätts för när du först tvättar det med ett schampo som avlägsnar hårbottens naturliga oljor, för att sedan torka det genom att fysiskt gnugga en handduk mot det och därefter föna det med värme som torkar ut håret. Slutligen plattar du det med ännu mera värme som i princip bryter av hårstråna.
  2. Tvätta håret sällan och låt det självtorka. 1-2 gånger i veckan räcker mer än väl. Använd balsam efter varje tvätt och hårinpackning cirka 1 gång i veckan. Det absolut bästa för håret efter tvätt är att låta det självtorka, du kan ”badda” bort det värsta med en handduk för att slippa droppa ner hela ditt hem men gnugga absolut inte. Håret är extra känsligt när det är blött och hårstråna slits och blir svagare då.
  3. Undvik stress och försök få tillräckligt med sömn. När vi stressar och sover dåligt så blir oftast hårets kvalitet mycket sämre, många tappar hår vid stress och hårstråna blir mycket skörare och svagare.
  4. Ät en näringsrik kost. Det är också viktigt att du äter bra för att håret ska växa bra och hålla hög kvalitet. Kosttillskott är inte nödvändigt. Ät en varierad kost rik på mineraler och vitaminer så kommer du att se resultat även på ditt hår. Dessutom kommer du att må mycket bättre överlag.