Hur man lockar håret

hur man lockar haretAtt ha ett fint och lockigt svall är många kvinnors dröm. Därför har vi satt ihop en enkel förklaring om hur du enkelt lockar ditt hår med hjälp av en locktång.

Innan du börjar locka håret:

 1. Värm upp locktången. Ha tålamod och vänta tills locktången är varm, så att lockarna håller sig bättre. För att orsaka mindre skada på håret, rekommenderas en locktång med värmereglerare för tunt hår att hålla en temperatur på 160 grader, respektive 220 grader för tjockt hår.
 2. Håret måste vara helt torrt. Helst bör håret lufttorka för att undvika att utsätta ditt hår för alltför mycket värme.
 3. Borsta håret medan locktången värms upp.
 4. Applicera värmeskydd i hela ditt hår för att skydda det.
 5. Dela in håret i olika hårsektioner för att få ett bättre och jämnare resultat.
 6. Sätt upp den översta delen av ditt hår i en klämma och börja sedan locka det utsläppta håret. När du lockat allt hår som är utsläppt, släpper du ner lite av det hår du satt upp.
 7. Om du vill ha stora lockar, tar du stora hårslingor på locktången. För mindre lockar, tar du mindre hårslingor på locktången.

När du börjar locka håret:

 1. Ta en hårslinga och vira den runt locktången. Börja från den övre delen av håret och vira hårslingan runt locktången. Håll den på plats tills den är lockig. Det finns värmehandskar som du kan köpa för att minska risken för att bränna din hand.
 2. Håll locktången med hårslingan i några sekunder så att håret värms upp och lockas.
 3. Släpp sedan ut hårslingan.
 4. Börja på nästa hårslinga och upprepa samma procedur igen. Tänk på att snurra håret åt samma håll som den första hårslingan du gjorde om du vill att lockarna ska falla åt samma håll, vill du däremot ha en mer naturlig look går det bra att mixa.
 5. Avsluta med hårspray. För täta lockar går det bra att spraya varje lock för sig när den är klar, för lösare lockar är det bättre att vänta tills du har lockat klart hela håret. Använd aldrig hårspray när ditt hår är placerat på locktången, då värmen kombinerat med alkoholen från hårsprayen kan förstöra ditt hår.