Hur får man följare på Instagram

hur far man foljare pa instagram

De sociala medierna har tagit över vår vardag, eller åtminstone sättet att kommunicera och uppdatera oss om varandras liv. Det behöver inte för den delen vara något negativt – tvärtom kan även sociala medier föra oss närmare varandra eftersom vi bakom en skräm ofta vågar lite mer än i det verkliga livet. Företag har dessutom mycket att vinna på ett bra fungerande flow i sina sociala medieprofiler!

Hur får man dock fler följare till sitt instagramkonto? Vi har tipsen!

  1. Se till att planera ditt instagramflöde (inlägg)

Tänk till lite extra på vad dina bilder i din profil ska förmedla till dina följare. Vad är ditt syfte med ditt instagramkonto? Har du något särskilt du önskar förmedla? Gör sedan upp en tydlig plan för vad du vill uppnå.

  1. Vad är din specialitet? Vad gör dig unik?

Försök att hitta just din speciella nisch – vad är du intresserad av? Är du en sann modefantast ska du så klart fokusera ditt flöde på detta medan gastronomen istället ska presentera ett innehåll som mer förknippas till matlagning. En allt för spretig profil brukar sällan hålla intresset uppe hos följare.

  1. Kvalitetsbilder ger ett proffsigt intryck

Dina bilder bör vara högupplösta och inte alls för mörka till tonen. Du kan mycket väl använda dig av din mobilkamera, men vill du garantera hög bildkvalitet är en bättre systemkamera att rekommendera. Stiliga och proffsiga bilder kan faktiskt vara avgörande huruvida följare väljer just dig inom genren eller inte.

  1. Bildredigering kan göra en bild till något så mycket bättre

Idag finns det otroligt smidiga redigeringsprogram att ladda ner direkt i appform till telefonen. De flesta är dessutom gratis och du kan enkelt ge liv åt lite halvtråkiga bilder!

  1. Synka bild och text i varje inlägg

Dina upplagda bilder bör ha en bra och fungerande relation till den tillhörande texten. Likaväl ska alla bilder i så hög grad som möjligt ha samma ton och en typ av matchning för att skapa ett enhetligt flöde.

  1. En aktiv profil genererar i mycket tillbaka

Att lägga upp stilfulla bilder med rätt ljus är en sak, men det gäller även om att hålla sin profil aktiv på instagram. Genom att gilla andras bilder eller kanske kommentera på andras inlägg ökar chanserna att användare kikar lite extra på ditt konto och förhoppningsvis väljer att följa. Det gäller kort och gott om att visa upp sig – syns du inte, finns du inte heter det!

  1. Lär dig av andra instagrammare

Välj ut en lista på andra konton med stor skara följare, gärna i samma nisch som du själv önskar förknippas med. Se på hur dessa använder sitt konto för att förmedla sitt budskap. Det kan exempelvis vara att se närmare på bilder med väldigt många likes – vad innehåller bilden? Vad säger bildtexten? Förmodligen kommer du hitta saker att använda på ditt eget instagramkonto.

  1. Hashtagtrenden

Vi är säkert många som i tiden för Instagrams lansering inte riktigt förstod detta med så kallade hashtags – vad skulle de vara till för? Det var nog tämligen vanligt att många användare satte ” på ett ord bara ”för att”, utan någon tanke bakom det hela. Faktum är dock att rätt hashtags till en bild gör att andra hittar bilderna i ditt flöde. För många hashtags är inget att rekommendera, men genomtänkta och bra ”sökbegrepp” brukar ofta generera i flera följare! Lägger du exempelvis upp en bild som ska representera hälsa och ekologisk mat kan hashtagen ”ecolife” vara ett bra drag.