Hur skapar man en Youtubekanal

Hur skapar man en YouTubekanal? Det är något vi kommer att gå igenom i denna artikel. Du kommer att få lära dig vad du behöver för att kunna skapa en kanal, hur du skapar kanalen och hur lång tid det tar. Med vår hjälp kommer du snabbt och enkelt komma igång med din nya kanal, oavsett vad den ska handla om.

Inloggning på YouTube via mobil eller dator

Först och främst måste du skaffa en inloggning på YouTube, det gör du genom att skaffa ett Google-konto. I kontot sköter du allting på YouTube. Har du redan ett Gmail-konto öppnar du bara YouTube på dator eller i mobilen och klickar på logga in längst upp till höger. Nu är du inloggad på YouTube och kan skapa din egen kanal.

Hur skapar man en Youtubekanal

Skapa en kanal – olika sätt

När det är dags att skapa en kanal finns det olika sätt att göra det på. Du kan starta en personlig kanal där du ensam står som ägare eller en kanal med ett företagsnamn eller annat namn där fler än du står som ägare. Du kan alltid testa att lägga upp något för att se om din kanal har skapats.

Kontrollera dina Google-uppgifter

När du vill skapa en ny kanal på YouTube är det först viktigt att du kontrollerar att alla dina Google-uppgifter stämmer överens med dina nuvarande. Skulle det finnas uppgifter som inte stämmer överens med dina nuvarande fyller du i de nya uppgifterna först innan det är dags att bekräfta din önskan om att skapa en helt ny kanal.

Bekräfta din önskan om att skapa en kanal

När alla dina uppgifter är uppdaterade och klara på ditt Google-konto är det dags för dig att klicka på bekräfta att du vill skapa en ny kanal. Du har nu lyckats skapa en helt egen kanal på Youtube. Nu när kanalen är skapad kan du börja lägga upp videor, dela andras inlägg, samt kommentera eller gilla andras inlägg och videor.

Börja lägga upp videos, dela eller kommentera

Nu när du är registrerad och inloggad på YouTube är det dags att börja lägga upp filmer. Klicka på knappen skapa uppe i högre hörnet på skärmen, dra över filen eller klicka och ladda upp från mapp som vanligt. Några andra funktioner du kan använda är att du kan dela andras videor och lämna en kommentar om så önskas.

Varumärkeskanal på YouTube

En varumärkeskanal på YouTube betyder kort och gott att det är flera ägare och användare på kontot. Det passar alldeles utmärkt för ett företag där flera personer sköter om kanalen. Alla som finns uppskrivna som användare kan vara inne på kontot och jobba samtidigt utan några tekniska problem. Använd detta val om ni är fler än en som vill administrera kontot.

Som ni ser är det inte vidare svårt att skapa en egen kanal på YouTube. Det tar max tio minuter så är du igång. Det kan dock ta lite längre tid om du inte äger ett Google-konto samt att det kan variera lite beroende på om du använder dig utav en dator eller surfplatta/mobil. Varför inte komma igång och ladda upp en video direkt?