Hur fungerar tinder

hur fungerar tinder

Nätdejting har idag blivit ett fullständigt accepterat sätt att för att träffa en livskärlek eller kanske bara ha kul. Dejtingappen Tinder har lyckats på ett exceptionellt sätt när det kommer till att göra dejtandet smidigt och flexibelt. Den finns tillgänglig att använda från så väl Apples iOS system som Googles Android. Hela konceptet ligger mycket rätt i tiden där samhället och människor på ett helt nytt sätt förväntar sig bekvämlighet, smidighet och snabbhet i vardagen.

Vi använder smartphones till så gott som allting idag och varför då inte också för att träffa nya människor? Tinder uppfyller människors krav på teknik i vardagen med målsättningen att via sociala medier och en registrering på appen lyckas sprida kärlek!

Hur är det uppbyggt?

  1. Tinderappen finns tillgänglig för dig som använder Android lika väl som iPhone där en användare av det ena operativsystemet självklart kan träffa en med olikt system.
  2. Tinder är synkat med Facebook och det märks vid starten då du ombeds logga in via ditt konto på forumet. Viktigt att känna till är att du är helt anonym, så ingen oro över att någon av dina Facebookvänner kan veta om din Tinderprofil.
  3. Risken för att stöta på väldigt oseriösa personer på Tinder är mindre än på andra dejtingsidor, eftersom Facebook ändå är ett ställe där man oftast utgör sig för att vara den man är

Såhär sätter du igång:

  1. Först börjar du med att fylla i saker du önskar att personen du söker ska passa in på. Du klickar sedan på pluset för att infoga bilder från ditt konto på Facebook.
  2. Sedan skriver du en tämligen kort beskrivning av dig som person och vill du synka din Tinderprofil här med Instagram är även det möjligt. På så sätt kan du få in fler bilder att visa upp för potentiella matchningar.
  3. Nu är det dags för ett av det viktigaste steget inledningsvis, det gäller nämligen att ställa in avstånd i kilometer som anger hur långt bort personen du söker kan befinna sig. Du anger även vilken åldersgrupp du hoppas personen finns i.
  4. Har du kommit så här långt i startprocessen finns förmodligen din profil upplagd med valda bilder på dig och en lockande presentation. Låt det gå en liten stund och snart kommer Tinderappen presentera ett par matchningar på dina önskemål.

Detta med att swipa:

  • Att ”swipa” har i samband med Tinder blivit ett relativt bekant uttryck och innebär kort och gott att man:
  • Låter en presenterad person man INTE finner intressant glida till vänster

Om en person man swipat till höger gör samma sak med din profil bildas en ”match” och först nu kan ni ta kontakt och skriva till varandra. Ditt swipande är helt anonymt, vilket innebär att en person som exempelvis blivit swipat till vänster av dig (ej intressant) inte får reda på detta. En specialfunktion här är ”super like” knappen som endast går att nå en gång per 24 timmar. En fördel med att använda super like knappen är att den som spontant tänker swipa dig till vänster ändå väljer att kika lite närmare på din profil (Tinderanvändare tenderar nämligen att inte lägga så mcket tid på att se personers profil eller övriga bilder utöver presentationsbilden).