Hur gör man slime

hur gor man slime

Skulle du vilja testa att göra slime hemma men vet inte vad som behövs? Den här guiden tar dig igenom grunderna och ger tips på olika typer av tillvägagångssätt. Med bara ett fåtal ingredienser går det att både återskapa gamla minnen och föra traditionen vidare till nya generationer för att pyssla och göra slime tillsammans. Du behöver ett fåtal redskap som förmodligen redan finns i köket: en kastrull, visp, decilitermått, sked och en glasburk för att förvara slimen i. Därtill kan du införskaffa karamellfärg för att göra färgglad slime vilket alltid är uppskattat. Men hur du sedan gör slimen beror på humör och tillfälle. Är till exempel slime med giftfria ingredienser viktigast? Vill du göra slime av sådant du redan har hemma? Här kommer flera olika sätt att göra slime på ett enkelt sätt.

1. Att förbereda en naturlig slime:
.
Börja med att hälla upp till tre deciliter vatten i en kastrull
.
Häll därefter i lika mycket potatismjöl
.Lägg i valfri mängd karamellfärg

2. Få rätt värme
.
Ställ kastrullen på plattan och rör om med vispen
.Låt röran koka upp
.Rör om konstant tills du har rätt konsistens

3. Finputsa
.
Vill du ha blankare slime kan du hälla i en matsked olja
.Ta skeden och häll över slimen i glasburken
.Låt svalna, gärna i kylskåp innan användning

4. Till kalaset kan du också satsa på att göra självlysande eller glittrig slime, och då behöver du förutom potatismjöl och vatten även pennor, plasthandskar för att pressa ut färg ur pennorna samt glitter om du vill ha en festlig slime. Du blandar potatismjöl och vatten som vanligt och låter det koka upp. Plocka sedan ut behållaren ur pennan och pressa ner innehållet i slimeblandningen. Tillsätt även glitter om du vill och låt svalna innan du börjar använda slimen.

5. Det går även att göra ätbar slime
genom att du blandar en matsked saftkoncentrat med lika mycket fiberhusk och sedan fyller på med en matsked vatten och ett par droppar karamellfärg. En naturlig, giftfri slime enligt de här recepten är något som framförallt många föräldrar föredrar Du lägger sedan blandningen i mikrovågsugnen i en halv minut och knådar efter det slimen för att göra den slät. Låt den ätbara slimen svalna så att det sedan går att leka med den utan problem. Ätbar slime kan göras med flera andra ingredienser då du även kan ha i majsstärkelse och en påse marshmallows som du värmer några sekunder i mikron tillsammans med kokosfett. Därefter rör du ihop och tillsätter karamellfärgen.

6. Det finns ett annat beprövat knep för att göra slime med linsvätska som bas. För denna slime behöver du även lim, raklödder och bodylotion samt karamellfärg för en färgglad slime.
. Börja med att spruta raklödder i en skål
. Häll i lika mycket lim
. Vispa tills du får en jämn smet
. Häll sedan i lite av din bodylotion
. Tillsätt linsvätska så att slimen blir elastisk
. Avsluta med karamellfärg

7. Med receptet ovan kan du även göra ett fluffigt slime
där du använder samma ingredienser fast utan bodylotion. Även ätbar slime kan bli fluffigt när du använder marschmallows. Sedan är det bara att välja vilken färg du vill ha till din fluffiga slime.

Får du inte till slimen som du vill ha den?

Prova dig fram och tillsätt mer linsvätska om du använder dig av det receptet. Det finns videos om hur man tillverkar slime som du kan titta på för att se om du gör rätt, men du kan även få tips från bekantskapskretsen som säkerligen gjort slime med sina barn.

Fler förslag:

Ställ gärna slimen i glasburk i kylskåpet i några timmar innan användning. Du kan även dela upp slimen i flera delar för att göra en regnbågsslime i olika färger.