Hur installerar man antivirusprogram

hur installerar man antivirusprogram

I takt med att tekniken snabbt gått framåt har även säkerhetaspekten av all typ av IT användande blivit ett omtalat ämne. Vi är i stort sett på ett eller annat sätt uppkopplade mot internet hela tiden och vi sköter alla olika typer av ärenden direkt online. Att därför känna sig trygg och säker när du jobbar med dokument på datorn eller laptopen är otroligt viktigt och ett antivirusprogram är A och O.

Men hur fungerar själva installationen av ett antivirusprogram? Svaren på dessa frågor och mer därutöver kommer du finna i den här guiden där vi ska försöka att bena ut steg för steg denna process.

  1. Om du sedan tidigare kört ett visst antivirusprogram (som du i det fallet förmodligen fått med i samband med köpet av datorn) som nu har gått ut handlar det om att uppdatera sin prenumeration (det är ett betalprogram). Värt att nämna är att betalda antivirusprogram alltid har en medföljande garanti samt en tillgänglig support.

Om du däremot hör till den kategorin användare som föredrar gratisprogram för att skydda din dator behöver du uppdatera det. I detta fall gällande obetalda nedladdningar ska man ha i åtanke att vare sig garanti eller support finns, även om det för den skullen inte betyder att de är sämre. Det finns idag mängder att välja mellan och du gör bäst i att: Hör gärna med andra i din omgivning (helst med samma användarbehov som dig själv) vilket program de använder och gå på bra rekommendationer. Oavsett vilken typ av variant (betalprogram eller gratisprogram) du väljer att satsa på eller redan har igång; är det viktigt att tänka på följande: Har du bestämt att testa något nytt måste det gamla avinstalleras först. Se till att ladda ner programmet du vill installera och därefter kopplar du ifrån internet (detta är av säkerhetskäl för att inte låta datorn stå i oskyddat läge). Avinstallera sedan säkerhetspaketet och snabbt därpå installerar du istället det nya valda programmet. Avslutningsvis kopplar du upp dig på internet igen och uppdaterar skyddet.

Lätt som en plätt!