Hur installerar man appar på Apple TV

Hur installerar man appar på Apple TV? Denna artikel är till för dig som tycker det är lite krångligt att förstå dig på teknik och är lite orolig för att göra fel. Här kan du läsa allt om hur du gör för att hitta de appar du vill ladda ner och hur du sedan installerar dem på din Apple TV på ett smidigt sätt.

Apple ID för hämtning och köp

För att hämta hem appar eller göra köp på AppStore behöver du ha ett Apple ID. Ditt Apple ID skapar du när du ställer in din enhet första gången. Skulle du behöva skapa ett Apple ID vid ett senare tillfälle öppnar du AppStore och klickar på din profilbild och fyller i informationen som begärs. Du kan använda samma Apple ID på flera enheter.

Gå till AppStore på TV-skärmen

För att ladda ner önskade appar till din Apple TV behöver du börja med att navigera fram till AppStore på din TV-skärm. AppStore är precis som det låter en ”affär” för appar som är kompatibla med Apples produkter. Här hittar du både gratis appar men även de som du behöver betala för. Du går till AppStore genom att navigera med fjärrkontrollen.

Leta fram önskad app – klicka på den

När du kommit fram till App Store trycker du ok på fjärrkontrollen. Navigera sedan till sök, skriv in namnet på den app du söker, kan du inte hela namnet räcker det med något ord som ingår i namnet. När du hittar den app du söker väljer du Köp (för appar som kostar pengar) eller Hämta (om det är en kostnadsfri app).

Appen hämtas och placeras på skärmen

Appen hämtas och laddas ner till din Apple TV. Du kan se hela nedladdningsförloppet via appens ikon på skärmen, ikonen har också en indikator som visar hur mycket som är kvar att laddas ner. När nedladdningen är klar försvinner indikatorn från ikonen och du klickar helt enkelt på den valda appen för att starta den på din TV skärm.

Köp inuti program

Du behöver vara uppmärksam på att även om appen i sig är kostnadsfri kan det tillkomma kostnader när du använder själva appen, så kallade Köp inuti. Dessa köp utgör ofta extra innehåll eller förbättringar som du själv kan välja om du vill köpa till. Det kan vara en bra idé att begränsa dessa ”köp inuti”. Det gör du via inställningar/allmänt/begränsningar.

Automatisk uppdatering

När nya versioner av appar släpps uppdateras dessa automatiskt, denna funktion kan man ha aktiverad eller avaktiverad. Om du använder samma Apple ID på en annan enhet kan de appar du laddar ner automatiskt läggs till på din Apple TV, om de finns för Apple TV. Även denna funktion går att stäng av. Det gör du via inställningar/appar på din Apple TV

Svårare än så är det inte. Nu kan du lugnt gå vidare genom att upprepa proceduren för alla appar du önskar installera på din Apple TV för att sedan luta dig tillbaka och utforska de många möjligheter Apple TV ger dig. Förutom att ladda ner appar kan du streama både film, tv program och musik, men även spela spel.