hur man säljer skins på fortnite

Hur man säljer skins på Fortnite

Du som klickat in dig på den här artikeln vet nog redan vad Fortnite är för något. Om inte så kommer här en snabb förklaring: Fortnite är ett onlinespel under genren Battle Royal eller överlevnadsspel. Upp emot 100 spelare blir inkastade i en virtuell värld där bara en kan stå som segrare – och få en så kallad Victory Royal. Det går alltså ut på att eliminera samtliga motståndare för att vinna.

I spelet styr du en karaktär som kan hitta och plocka upp olika föremål, till exempel vapen. Till dessa kan du köpa så kallade skins, en häftigare utstyrsel till karaktären eller föremålen, och för det betalar du i de flesta fall riktiga pengar.

Däremot är det vanligt att du kan ångra ett köp av ett skin – eller helt enkelt råkade köpa fel. Här kommer en förklaring till hur man säljer skins på Fortnite.

1) Logga in i butiken

När du väl är inloggad är det första du behöver göra att gå in på fliken butik, eller ”store” om du har språket inställt på engelska. Där kommer du att kunna klicka dig vidare till sidan över alla dina köp. Alternativet bör ligga nere i det högra hörnet så fort du har tagit dig in i den virtuella butiken.

2) Välj rätt skin

Här kan du att se alla de köp du har gjort på Fortnite. Det skin du inte längre vill behålla och nu ska sälja kommer att finnas någonstans i listan. Leta upp det och klicka sedan med musen eller din handkontroll, beroende på vilken konsol du använder, på det du vill sälja och få tillbaka dina virtuella pengar.

3) Acceptera försäljningen

När du markerat det skin du inte längre vill ha kommer du automatiskt bli omdirigerad till en ny sida. Det är här du kan sälja ditt skin. Men först behöver du fylla i all information, som spelet ber om för att genomföra återköpet. Så fort du fyllt i det nödvändiga kommer du att se vad ditt skin är värt. Är du nöjd med värdet är det bara att acceptera och dina virtuella pengar kommer tillbaka på ditt konto omedelbart.

Det finns däremot några krav som behöver bli uppfyllda för att genomföra ett återköp av ett skin:

  • Återköp blir alltid utbetalda i virtuella pengar. Fortnite ger inte tillbaka summan i riktiga pengar.
  • Du kan bara sälja ditt skin om det finns tillgängligt i butiken. Om det inte gör det får du vänta till att det är ute för försäljning igen.
  • Du har 30 dagar på dig att returnera ett skin från det datum du genomförde köpet.
  • Det går inte att sälja skin som du redan använt i spelet.
  • Du kan maximalt sälja tre föremål på Fortnite.

För att knyta ihop säcken är det alltså bara möjligt att sälja föremål som du råkat köpa av misstag eller ett köp du ångrar men som du ännu aldrig använt.

Men svårare än så är det inte och nu är du ett proffs på hur man säljer skins på Fortnite och vet direkt vilka alternativ och möjligheter du har som konsument.