hur man skärmfilmar på samsung

En guide om hur man skärmfilmar på Samsung

Med en skärminspelning kan du spela in det skärmen på din telefon visar. En skärminspelning kan hjälpa dig spela in videos att visa andra ur olika syften. Vi förstår att det finns olika anledningar varför du vill göra en skärminspelning. Därför går vi i den här texten igenom hur du gör. Dessutom nämner vi vad som är bra att hålla koll på innan du börjar med dina inspelningar.

Viktigt att tänka på innan du börjar skärmfilma

När det kommer till att skärmfilma med din Samsug-telefon är det viktigt att se till att du rätt programvara installerad. Därför bör du gå igenom följande steg innan du försöker att skärmfilma.

 1. Gå till inställningar på din telefon. Klicka dig sedan vidare till programvaruuppdatering.
 2. När du är inne på programvaruuppdateringar klickar du på hämta och installera.
 3. Följ sedan instruktionerna på skärmen och vänta till programvaran är nedladdad och installerad.

Nu är du redo att skärmfilma med din Samsung-telefon.

Skärmfilma på din telefon i 7 enkla steg

När du hämtat hem den programvaran du behöver är det dags att skärmfilma. Följ stegen listade nedan för att enkelt börja skärmfilma.

 1. Öppna snabbpanelen på din telefon. Du gör detta genom att sätta fingret på den övre delen av skärmen. Dra sedan fingret nedåt.
 2. Välj därefter inställningar för ljud och klicka på skärminspelning. En notis kommer visas där du kan välja vilken ljudupptagning du vill ha på din inspelning. Välj det alternativ du vill ha och tryck sedan på starta inspelning.
 3. Du kommer kunna se kontrollpanelen för skärminspelningen i det högra hörnet längst upp på din skärm.
 4. Om du vill rita, stryka under eller ringa in objekt under inspelningen klickar du på ikonen för pennan i kontrollpanelen. För att sluta använda pennfunktionen klickar du på ikonen för pennan igen.
 5. Vill du istället själv göra ljudöverlag kan du klicka på ikonen som visar en person. Prata sedan in i din telefons mikrofon. Du avslutar ljudöverlaget genom att klicka på ikonen som visar en person igen.
 6. Om du vill pausa i din inspelning kan du trycka på paus ikonen kontrollpanelen. Återuppta inspelningen genom att klicka på den triangelformade ikonen på kontrollpanelen.
 7. För att avsluta din skärminspelning klickar du på ikonen som visar en kvadrat.

Skärmfilma om du saknar skärminspelning i din snabbpanel

Om du inte hittar ikonen för skärminspelning i din snabbpanel behöver du inte oroa dig. Nedan får vi igenom hur du bör gå tillväga utan att använda ikonen för skärminspelning.

 1. Öppna snabbpanelen på din telefon. Du gör detta genom att sätta fingret på den övre delen av skärmen. Dra sedan fingret nedåt.
 2. Tryck sedan på fler, ikonen med tre prickar vertikalt staplade på varandra.
 3. Klicka sedan på redigera knappar.
 4. Leta sedan reda på ikonen för skärminspelning.
 5. Tryck på ikonen och håll kvar ditt finger för att kunna flytta ikonen.
 6. Dra sedan ner ikonen till din snabbpanel.
 7. Följ sedan samma steg som för skärminspelning listade ovan med hjälp av snabb panelen.

Undrar du hur man skärmfilmar på Samsung? Ja, nu vet du hur du lätt och enkelt bör gå tillväga.