Hur spårar man en iphone

Hur spårar man en iPhone

Eftersom du har med din iPhone överallt så har du säkert varit med om att du tappat bort den och inte kan hitta den. Då kan det vara bra att veta; hur spårar man en iPhone egentligen? Läs guiden nedan så vet du hur du ska göra nästa gång du har lagt ifrån dig din iPhone.

Spåra din iPhone med appen Hitta

Om du har glömt din mobil någonstans eller tappat bort den så kan du hitta den igen med hjälp av appen Hitta. Appen kan du använda från andra enheter där du är inloggad med ditt Apple-ID. Exempel på enheter som du kan använda är en annan iphone eller iPad förutsatt att de har den senaste versionen av iOS uppdaterad. Har du en Apple Watch kan du också använda den för att spåra din iphone. Då använder du appen Hitta enheter eller appen Hitta föremål. För att det ska fungera att spåra din Iphone från din Apple Watch så behöver den vara uppdaterad med den senaste versionen av watchOS.

Visa var din iPhone finns med Hitta

Det första du gör är att öppna appen Hitta på den enhet du ska använda för att spåra din iPhone. Gå in på fliken Enheter eller Föremål. Här väljer du den iPhone som du letar efter. Tänk på att andra enheter till exempel airpods och Apple Watch också ligger i denna flik. Med andra ord så spårar du enkelt dina airpods och övriga enheter med samma app. När du valt vilken enhet du ska spåra så trycker du på Vägbeskrivning. Efter att du tryckt på Vägbeskrivning kommer appen att öppna en karta och markera var din Iphone befinner sig. Även om din Iphone inte är ansluten till ett nätverk där den ligger så kommer den att synas ändå på kartan.

Lokalisera din iPhone med ljud

Om du ser din iPhone på kartan när du använder appen Hitta så kan det vara svårt att se exakt var mobilen ligger. Då kan du fjärrstyra din iPhone så att den ger ljud ifrån sig. Detta gör du också i appen Hitta. Du startar på samma sätt genom att öppna appen. Gå sedan in och välj Enheter eller Föremål. När du valt den enhet du letar efter så väljer du Spela ljud. Observera att detta endast fungerar om din borttappade telefon är ansluten till ett nätverk.

Spåra din Iphone med iCloud

Du behöver inte använda dig av appen Hitta för att spåra din Iphone. Ett annat smidigt alternativ är att du loggar in på iCloud i en webbläsare och söker på Find my iPhone. Tänk på att det inte går att använda iCloud för att spåra din iPhone om den är avstängd eller om batteriet är tomt. Tjänsten fungerar inte heller om det har gått mer än 24 timmar sedan din iPhone sände plats-signaler från enheten till Apple.

Spåra dina barn iPhones

Du som har barn kan använda dig av appen Hitta för att se var dina barn befinner sig. Smidigt när barnen cyklar hem och inte svarar i mobilen. Med appen Hitta kan du enkelt se att de är på väg hemåt när du väntar med middagen.