Hur installerar man Apple TV

hur installerar man apple tvApple TV är en mediaspelare som funnits ända sedan 2007 men som aldrig blivit lika populär som andra Apple-prylar. Det är egentligen inte så konstigt då det är en mycket kompetent mediaspelare som har samma användarvänlighet, smarta lösningar och snygga design som övriga mer populära Apple-produkter. En Apple TV kostar från ca 1700 kr och med hjälp av den kan du få mängder av kanaler till din tv och inte bara tv kanaler. Du kan också lyssna på massvis med musik från Apple Music eller från din egen musiksamling, spela spel eller titta på dina bilder på den stora TV-skärmen.

Vad du behöver

 1. En Apple TV med medföljande fjärrkontroll (vill du inte använda fjärrkontrollen går det ännu bättre med en iPhone eller en iPad).
 2. Internetanslutning.
 3. En tv med en HDMI-ingång.
 4. En HDMI-kabel (ingår inte men det går bra med vilken HDMI-kabel som helst, det behöver inte vara en dyr från Apple).

Har du allt detta är det bara att påbörja installationen genom att:

 1. Plugga in strömkabeln till din Apple TV i väggen. Använder du internet via kabel pluggar du in den kabeln också, använder du WiFi kommer vi till det längre fram.
 2. Anslut din Apple TV till en TV med HDMI-kabeln.
 3. Sätt på tv-apparaten. Inställningsskärmen för Apple TV bör visas. Gör den inte det:
 4. Anslut fjärrkontrollen genom att trycka på fjärrkontrollens pekyta, om inget händer trycker du på + på fjärrkontrollen i fem sekunder. Dyker det då upp ett meddelande om att du är för långt borta kan du lägga fjärrkontrollen uppe på din Apple TV under resten av installationen.
 5. Dra med fingrarna över fjärrkontrollens pekyta för att ställa in språk eller land.
 6. Slutför installationen med din iPhone (enklast) eller med fjärrkontrollen.

Med en iPhone eller iPad

 1. När du gått igenom steg 1-4 ovan och inställningsskärmen visas låser du upp din iPhone eller iPad (kod eller Touch ID) och kollar så att Bluetooth och WiFi är på.
 2. Kommer det en varningsruta med texten ”Vill du lita på den här datorn?” så trycker du på Lita på.
 3. Följ anvisningarna som visas på inställningsskärmen och din iPhone/iPad och inställningar så som WiFi-nätverk och Apple-ID förs automatiskt över till din Apple TV.

Med fjärrkontrollen

 1. Välj WiFi-nätverk och ange lösenord.
 2. Vänta en stund tills din Apple TV aktiverats.
 3. Logga in med ditt Apple-ID.
 4. Följ anvisningarna som visas på tv:n med inställningar för skärmsläckare och liknande.

När du gjort alla inställningar kan du gå till App Store och ladda hem alla de appar du vill använda, samt gå till iTunes för all musik du vill lyssna på och mycket mer.