Hur installerar man Facebook i mobilen

I den här artikeln ger vi dig svar på frågan ”hur installerar man Facebook i mobilen?” oavsett vilken mobil enhet du använder dig av. Med Facebook i mobilen kan du smidigt kolla vad dina vänner uppdaterar och vad för evenemang som händer i din närhet. Appen är enkel att navigera i och håller dig inloggad hela tiden så att du inte missar någonting.

Skapa ett Google eller Apple-konto

Först och främst måste du ha ett Google-konto eller ett Apple-konto, beroende på om du använder en Android- eller Apple-enhet. Troligtvis har du redan ett sådant, men om du inte har det är det enkelt att fixa. Du kan skapa ett konto i din mobil oavsett enhet och fyller då i dina personuppgifter samt väljer ett lösenord till kontot.

Ladda ner Facebook-appen i Play Store

När du väl har ett användarkonto går du till Play Store i din Android-enhet eller Apple Store i din iPhone och söker efter Facebook. När du hittat appen trycker du på den och väljer installera, du kan då behöva fylla i dina användaruppgifter för ditt Apple- eller Google-konto. Sedan är det bara att vänta på att appen installeras, vilket inte brukar ta lång tid.

Facebook Lite och andra versioner

Facebook Lite är en avskalad version av appen som främst riktas mot användare i länder med dålig uppkoppling, dock finns den även tillgänglig i många länder med bra uppkoppling. Det finns även en Facebook Gaming app som har fokus på spel och där du kan se streaming av spel. Appen finns även tillgänglig i versioner för företagsägare som Facebook Business Suite.

Facebook Messenger laddas ner separat

Facebooks meddelandefunktion Messenger måste laddas ned i en egen app, vilket är fördelaktigt då den gör det enkelt att hålla kontakten med dina vänner. Du laddar ned Facebook Messenger på samma sätt som du laddar ned Facebook-appen och loggar in med samma användaruppgifter som på Facebook. I appen kan du både skriva, ringa röstsamtal och ringa videosamtal till alla dina kontakter på Facebook.

Fördelar med Facebook-appen

Facebook-appen är anpassad efter att användas i mobilen och även om webbversionen också är mobiloptimerad är appen snäppet bättre. Du får en enkel översikt med tydliga menyer och du kan sända live, ladda upp bilder och statusar på ett smidigt sätt. En annan fördel är förstås att du alltid är inloggad och därmed får notiser när någon gillar eller kommenterar dina inlägg.

Kostar det någonting?

Det är helt gratis att ladda ned både Facebook- och Messenger-apparna och det kostar inte heller någonting att använda dem. I vissa spel kan du betala pengar för så kallade mikrotransaktioner men att använda Facebook är helt kostnadsfritt. Även samtal är helt gratis från Messenger, allt som krävs för att det ska fungera är att du har en fungerande internetuppkoppling.

Nu har vi talat om hur du enkelt installerar Facebook i din mobil och hur fördelaktigt det är. Det är helt kostnadsfritt och appen är enkel att navigera i samtidigt som du kan få notiser. Allt du behöver är ett Google- eller Apple-konto så kan du smidigt ladda ned appen. Med Facebook Messenger kan du både ringa och chatta med dina kontakter.