Hur installerar man GTA 5 på xbox 360

Hur installerar man GTA 5 på Xbox 360? Det är något en del av oss undrar över. Vi kommer att ta upp det i den här artikeln. Förhoppningsvis hjälper det just dig om du har problem med installationen. Vi kommer att berätta precis allt du behöver veta för att din installation ska bli lyckad så du kan sätta igång att spela.

Hur lång tid tar installationen?

När du ska installera GTA 5 kommer du först att behöva två skivor. Sätt i installationsdisk nummer ett och följ instruktionerna som kommer upp på skärmen. När installationen väl är igång brukar det ta mellan 35–40 minuter för den att bli klar. I vissa fall har vi hört att det tar längre tid men standard hos de allra flesta är som ovan nämnt.

Hur installerar man GTA 5 på xbox 360

Hur stort lagringsutrymme krävs?

För att installationen ens ska starta kommer du behöva ett minimum av 8 GB ledigt utrymme innan du kan börja att spela. Har du en Xbox 360 med det minsta utrymmet på 4 GB kommer du att behöva köpa till ett minne för att nå upp i minimumkravet på 8 GB, vilket enligt oss är det minsta du ska ha.

Två skivor – börja med Disc 1

När du köper spelet kommer det med två skivor, börja med att stoppa in skiva nummer ett eller disc 1 som det brukar stå på skivan. Skulle du sätta i disc 2 först kommer inte installationen att starta utan du kommer få upp ett meddelande på skärmen som ber dig att byta till korrekt skiva och starta om installationen.

Sätt in installationsskivan och installationen startar

Så fort du stoppar in installationsskivan kan du trycka igång installationen med kontrollen. Som vi tidigare nämnde så tar det ungefär 40 minuter för installationen att bli klar. Det kan kännas som en evighet när du väntar på att få börja spela men spelet är hela 8 GB stort vilket gör att det tar den tid det tar.

Välj enhet (device) för installationen

När du trycker igång installationen kommer du få upp en ruta som ber dig att du ska välja enhet för installationen. Välj din egen enhet som du döpte när du köpte din konsol och tryck sedan på installera nu så kommer installationen att sätta igång. Det är viktigt att du ser till att välja din egen enhet annars uppstår problem och du får börja om.

Ta ut installationsdisken och sätt in spelskivan

När installationen är slutförd tar du ut disc 1 och sätter i disc 2 i konsolen. Disc 2 är spelskivan och den måste vara i när du ska spela spelet även fast det är installerat och klart. Försöker du starta spelet utan att ha rätt skiva i konsolen kommer du få ett felmeddelande som säger åt dig att sätta i rätt skiva.

Ibland kan det uppkomma problem som inte går att lösa på egen hand. Då kan du alltid kontakta Xbox kundtjänst, Dock brukar det oftast gå fortare att googla fram ett svar då nästan alltid någon har haft samma problem som du. Det brukar ibland lösa sig om man gör rent spelskivan eller startar om konsolen. Lycka till med installationen!