Hur installerar man Netgear router

Hur installerar man Netgear router? Att installera och konfigurera ditt hemmanätverk med en router är enklare än vad du tror. Genom ett par enkla steg kan du skapa ett hemmanätverk som fungerar smidigt för alla dina behov i vardagen. Vi har sammanställt tips kring hur du kopplar in och konfigurerar din router för att fungera på bästa möjliga sätt.

Använd en trådlös enhet

Beroende på hur du kommer åt internet i din bostad kan du använda dig av två huvudsakliga typer av enheter. Antingen via en router du kopplar in till datorn via ett USB-modem eller, vilket är det allra vanligaste och smidigaste alternativet idag, att du ansluter en trådlös router som gör att du kan koppla upp dig mot routern via Wi-Fi.

Hur installerar man Netgear router

Anslut nätverkskabeln till Netgear routern

För att ansluta din Netgear router till internet behöver du se efter hur kopplingen mot internet är etablerad i din bostad. Om det finns vanliga nätverksuttag på plats i väggen kan du koppla in nätverkskabeln direkt i ett av dessa. Om nätverksingången istället går via ett modem kopplar du in din router till ett av nätverksuttagen i ditt modem.

Aktivera modem och Netgear router

När väl nätverkskabeln till din Netgear router är inkopplad, kopplar du även in den tillhörande strömkabeln och startar upp routern genom att slå igång den. Knappen sitter på olika ställen beroende på vilken router du har. Den installationsguide du fick med routern visar dig exakt var och hur du gör. När routern är aktiverad kommer ett par grundinställningar att initieras.

Trådlösa inställningar

De flesta routers på marknaden levereras med ett förinställt trådlöst nätverk som aktiveras när du startar upp din router. Namnet på det nätverket och vilket initialt lösenord som är inlagt hittar du oftast på en etikett på baksidan eller undersidan av din router. Du har även möjlighet att justera dina inställningar för din router om du har specifika önskemål.

Anslut till SSID och ange lösenord

För att ansluta en enhet till din router aktiverar du först Wi-Fi på enheten och i nätverksmenyn söker du sedan upp det angivna nätverksnamnet (SSID). Har du inte ändrat något för din router är det namnet du hittar på etiketten på routern du ska leta upp. Välj sedan att ansluta till nätverket och skriv sedan in lösenordet för din router.

Öppna webbläsaren och gå till: http://www.routerlogin.com

Vill du göra specifika inställningar för din router kan du komma åt inställningsmenyn genom att ange adressen http://www.routerlogin.com i en webbläsare. Du kommer att få frågan om användarnamn och lösenord. I den manual som följde med din router bör dessa finnas specificerade. I det gränssnitt du sedan kommer åt kan du ändra vad du önskar för ditt nätverk, från namn och lösenord till avancerade inställningar.

Att installera en Netgear router är enklare än vad du kan tro. Vi har sammanställt en enkel guide till hur du kopplar in din router i din bostad och hur du kan koppla upp enheter mot den via Wi-Fi. Ditt nätverk är grundinställt redan från första början, men guiden innehåller information kring hur du kan göra ändringar i dina inställningar vid behov.