Hur man får bättre självförtroende

hur man far battre sjalvfortroende

Har du insett att du kanske bryr dig lite för mycket om hur andra ser på dig själv? Det handlar förmodligen om att du på ett eller annat sätt behöver förstärka din självbild och tron på dig själv. Kort och gott om att låta ditt självförtroende gro sig starkare.

Den som har ett bra självförtroende kännne sig betydligt mer bekväm i alla typer av situationer än den som inte i samma grad lyckas med att tro på sig själv. Med den här guiden hoppas vi kunna ge dig tips och verktyg på vägen för att sakta men säkert börja inse ditt inre värde och det faktum att vi alla duger precis som vi är.

  1. Om du befinner dig inför en situation där du på ett eller annat sätt ska presentera något för andra (dvs där du bör låta övertygande och säker på din sak) är det alltid en stor fördel att vara väl förberedd. Det gör hela momentet lättare och du kan helt och hållet fokusera på det du kan istället för att vara rädd att ”göra bort dig”.

Något som är viktigt när det kommer till att förstärka ditt självförtroende är att faktiskt låta dig själv göra misstag. Du är inte sämre bara för det att inte allting blir precis som du förväntar dig, vänd på steken och se misstag som lärdomar istället så kommer självförtroendet på köpet. Om ditt dåliga självförtroende ligger i att du inte gillar hur du ser ut eller kanske din stil är en riktigt bra medicin på detta att istället ägna mer tid till utseende och kläder! Vilka färger gillar du? Välj kläder som gör dig glad, det gör mycket för din självkänsla. Vill du sminka dig, men vet inte hur? Låt någon visa dig hur du bäst gör en grundläggande make up på just din typ av hud. Otroligt viktigt i detta tema är att jobba mot de negativa tankarna. Det handlar om att du på allvar måste bli bästa vän med dig själv och dina inre tankar. Om du själv börjar säga ”jag fixar det här” istället för ”jag kommer misslyckas” ändras ditt tankemönster och det är grunden för ditt självförtroende.