Hur skaffar man Spotify premium

Hur skaffar man Spotify Premium? Spotify Premium ger användaren en utökad musikupplevelse med allt från bättre musikkvalitet till möjligheten att lyssna offline, samt obegränsad lyssning inom och utom Sverige. Du kan välja olika typer av Premiumplaner beroende på hur din familjesituation ser ut. Vi har i vår artikel sammanställt hur du går tillväga för att både testa samt teckna dig för ett Premiumkonto.

Vad innebär premiumabonnemang?

Spotify Premium är ett mer komplett abonnemang som passar dig som lyssnar mycket på musik. Jämfört med Spotify Free som är gratis så tillkommer ett flertal fördelar. Bland annat får du högsta musikkvalitet och du kan lyssna på vilken musik du vill utan reklamavbrott. Du kan även lyssna obegränsat på musik när du är utomlands samt att du kan lyssna utan internetuppkoppling.

Hur skaffar man Spotify premium

Gå till www.spotify.com/premium

På sidan www.spotify.com/premium finns all information kring Premium sammanställd. Du ser vad som ingår i tjänsten samt har möjlighet att välja den premiumplan som passar din situation: Individual, Duo, Family eller Student. De olika varianterna har olika innehåll och olika antal samtidiga användare som kan lyssna. På denna sida visas även eventuella erbjudanden som finns för nya användare som vill testa tjänsten under en period.

Registrera ett Spotify-konto

Det första du behöver göra för att teckna ett abonnemang på Spotify är att registrera en användare, vilket görs via sidan www.spotify.com/signup. Du anger mejladress och vilket användarnamn du vill ska visas när du är inloggad. Du får även ange ditt personnummer, vilket i det fall du inte är myndig kommer definiera vilket musikinnehåll du kan få tillgång till.

Välj typ av premiumabonnemang

När ditt konto är skapat är det dags att via www.spotify.com/premium välja vilken Premium plan du vill teckna dig för: Individual, Duo, Family eller Student. Individual passar om det enbart är du som kommer lyssna via avtalet. Duo och Family är abonnemang för flera personer i samma hushåll, där Duo möjliggör två och Family sex samtida användare. Studentplanen är ett rabatterat abonnemang för studenter.

Ange betalningsmetod för premiumavgiften

Du kan välja att betala för ditt abonnemang med olika typer av kort och när du tecknar ditt abonnemang väljer du vilket kort som ska användas i din betalinformation. Kort utfärdade av Visa, Mastercard och American Express accepteras av Spotify. Beroende på vilket datum du tecknar avtalet kommer en månadsvis förskottsbetalning att dras från kortet i anslutning till samma dag för kommande månader.

Olika erbjudanden om gratis prov av premium

Spotify erbjuder gratis provperioder där du kan få testa premiumtjänsten. För Individualplanen kan du få testa tjänsten gratis i tre månader. För Duo, Family och Student-planerna så är motsvarande period en månad. Om du inte sagt upp tjänsten innan provperioden löpt ut kommer det att övergå till ett betalt abonnemang, ditt kort kommer då att belastas med månadsavgiften i förskott för varje kommande månad.

Spotify Premium ger dig tillgång till all musik som finns på Spotifys plattform oavsett om du befinner dig i Sverige eller utomlands. Du har möjlighet att lyssna offline samt till bästa musikkvalitet. Det finns olika typer av Premiumplaner du kan välja att teckna dig för beroende på hur din familjesituation ser ut. Stegen i vår artikel hjälper dig att enkelt och snabbt teckna ditt abonnemang.