Vad kan man göra när man har tråkigt

vad kan man gora nar man har trakigt

Det finns alltid en massa ”måsten” i vardagen och det är inte alltid så roligt. När du vill gå ifrån vardagen en stund för att hitta på något annat kan det helt plötsligt stå still och du kan inte komma på något att göra. Efter många funderingar hamnar man istället oftast i tristess. Känslan av att ha tråkigt kan för många upplevas som stressande. I denna guide får du tips på vad man kan göra, just när man har tråkigt!

Att göra inomhus

Du har tråkigt och vill hitta på något, men du har heller ingen lust att gå utomhus. Här får du alternativ på vad du kan göra inomhus:

 1. Möblera om – Ta dig an något rum, eller flera om så önskas, och börja möblera om. Flytta runt möblerna, flytta runt dekorationer och häng om tavlorna. Det är faktiskt riktigt roligt att få en helt annan upplevelse av rummet.
 2. Baka – Släng på dig förklädet och baka något smarrigt eller varför inte baka bröd. Det är alltid godast med hembakat och det luktar ju så gott. Om inte annat är det perfekt att baka för att fylla frysen med godsaker och dessutom ha något att bjuda på vid finbesök.
 3. Ring en polare – Det är säkert inte bara du som har tråkigt. Ring en kompis och bjud hem. Tillsammans är det lättare att disskutera fram något som ni båda vill göra.
 4. Filmkväll – Sätt på dig mjukisbyxorna, poppa popcorn och ta fram godiset. En spännande film är aldrig fel och dessutom uppiggande med en eller flera riktigt bra komedifilmer att skratta till.
 5. Spela spel – Spela kan man göra på flera olika sätt idag; Tv/datorspel, brädspel eller mobilspel. Det finns många gratisspel att ladda ner på mobilen och kanske hittar du en ny favorit?
 6. Läs en bok – Har du vanligtvis sällan tid för att läsa den där boken du alltid velat läsa, är det ett bra tillfälle att göra det nu.
 7. Kompiskväll – Bjud hem kompisar för en spelkväll, ett pyjamasparty eller varför inte ha en spakväll och göra ansiktsmasker, måla naglarna och bara koppla av tillsammans.
 8. Planera – Att ta fram penna och papper och börja planera inför en kommande resa, utflykt eller ett projekt är både roligt och spännande. Dessutom har du något att se fram emot när du planerat färdigt.

Att göra uthomhus

Oavsett hur du bor, lägenhet eller i villa, centralt eller lantligt, finns det alltid något kul att hitta på även utomhus. Det som krävs är motivationen att gå ut, och givetvis om vädret är tilltalande nog.

 1. Bowla – Samla ihop ett gott kompisgäng och spela några rundor i bowlinghallen och käka något gott.
 2. Bio – Att gå på bio har länge varit ett alternativ att sysselsätta sig med när man vill hitta på något, men inget för avancerat. Ta med dig en kompis eller gå själv om du vill det, biosalongen är fylld med människor och kanske hittar du en ny vän, vem vet?
 3. Vandring – Ta på dig oömma kläder, packa en matsäck och ge dig ut på ett äventyr i skogen. Naturen är fantastisk och härlig att uppleva, kanske stöter du på ett guldställe med kantareller eller blåbär som du kan avnjuta på kvällen.
 4. Åka skridskor – Det är sällan att skridskorna används så det är ett ypperligt tillfälle att damma av skridskorna och leta upp närmsta ishall.
 5. Cykla – Ta cykeln och ge dig ut på en uppfriskande tur.
 6. Badhuset – Ta med dig kompisar och bege er till badhuset. En perfekt sysselsättning som kan göras året runt.
 7. Djurpark – Det finns många djurparker runt om i landet att besöka. Varför inte ta en riktig utflykt och besöka en djurpark du aldrig varit på förut?
 8. Fönstershoppa – Ge dig ut och kika runt i affärer. Det kan ge dig mycket ideér till att förnya ditt hem/rum på något spännande sätt. Gillar du blommor och växter finns det mycket inspiration att hämta ute i butikerna.