Hur får man fräknar

Hur får man fräknar naturligt?

Alla människor har olika förutsättningar för att få fräknar naturligt. Det handlar helt enkelt om genetik. De små fläckarna som ser ut som prickar på din hud och som oftast finns i ditt ansikte, de brukar kallas för fräknar. I dina fräknar finns ett pigment som heter melanin. Det är ett pigment som blir starkare när det utsätts för sol. Melanin produceras när du är ute i solen och ju mer sol du får på huden desto mer av ämnet produceras. Det är därför de flesta människor har mer fräknar på sommaren. Men som sagt, det handlar mest om genetik och alla får därför inte fräknar trots att de är ute i solen mycket.

Alla kan inte få fräknar naturligt

Är du en av dem som inte kan få fräknar naturligt och undrar hur får man fräknar med andra metoder? Då kommer du bli glad av att läsa den här artikeln. Du kan nämligen sminka dina egna fräknar! Om du inte har möjlighet att få fräknar när du är ute i solen eller vill skydda din hud från för mycket solljus så kan du sminka dina egna fräknar. Det är ett mer säkert sätt att få till fräknar eftersom det faktiskt inte är bra att utsätta huden för mycket solljus.

Du kan sminka dina egna fräknar

Det finns flera sätt att sminka dit egna fräknar. Ett vanligt sätt att gör detta på och som också är ett enkelt sätt för nybörjare, är att använda sig av en eyeliner. Men du kan också göra egna fräknar med brun utan sol. Den senare metoden håller längre och tar lite längre tid att tvätta bort. Vi rekommenderar därför att du sminkar med eyeliner om du aldrig har provat förut eftersom det går att tvätta bort om du inte skulle var nöjd.

Sminka fräknar med en eyeliner steg för steg

  1. Börja med att dutta eyelinern där du vill ha en prick.
  2. Sätt prickarna på olika ställen i ansiktet och gör dem olika stora.
  3. För att göra prickarna mer naturliga kan du trycka ditt finger över dem.
  4. Pudra försiktigt över fräknarna med ett transparent puder.

Sminka fräknar med brun utan sol

  1. Spraya försiktigt brun utan sol över ansiktet.
  2. Du kan även prova att ta lite på en sminkborste och skvätta produkten på huden.
  3. Dutta sedan en ren handduk över ansiktet för ett mer naturligt resultat.
  4. Sedan låter du produkten verka, du kan läsa instruktionerna för just den sprayen du använder.
  5. Tvätta bort sprayen noga.

Fräknar kan vara ett roligt sätt att variera din makeup

Oavsett om du sminkar dit fräknar varje dag eller bara ibland. Eller om du använder dig av brun utan sol, så kan fräknar vara ett roligt sätt att variera ditt dagliga smink. Nu behöver du inte längre vara ledsen om du som många andra inte kan få naturliga fräknar. Använd bara lite smink eller brun utan sol som vi beskriva ovan och du har en helt ny makeup att visa upp. Du kommer också se sommar-fräsch ut, utan att behöva utsätta huden för solljus.