hur lagar man ett trasigt bronzer

Alla har nog en eller flera gånger tappat en puderdosa i golvet. Det kan till exempel gälla en puderbronzer. Men om det händer ska du inte vara för snabb och kasta ditt smink. Du kan nämligen fixa det med ganska enkla medel. Här får du svaret på frågan hur lagar man ett trasigt bronzer så du kan fortsätta använda det precis som vanligt. Tänk bara på att vara snabb så det inte kommer dammpartiklar i sminket.

Samla ihop de trasiga bronzer-bitarna

Det första du måste göra är att samla ihop alla de trasiga bronzerbitarna. Om puderdosan inte har öppnat sig kan du bara hälla över det trasiga sminket i en annan behållare. Trillar sminket på golvet får du försöka samla ihop så mycket som möjligt. Var försiktig så det inte kommer med smuts och damm. Om sminket inte är rent kan det leda till att du får finnar och dålig hy när du använder det i fortsättningen.

Hacka dem i väldigt små bitar

Sedan ska du hacka det uppsamlade sminket i så små bitar som möjligt. Försök att göra allt till ett fint puder igen. Kom ihåg att använda en ren kniv när du gör detta. När det gäller sminkprodukter som bronzer måste du vara väldigt noga med hygienen. Oavsett hudtyp kan du få en obehaglig reaktion om sminket inte är rent. När du känner dig nöjd med storleken är det dags att gå vidare till nästa steg i ordningen.

Blanda till smet med några droppar vatten

Nu blandar du bronzern med några droppar vatten och blandar runt tills det blir till en smet. Det finns även vissa som använder handsprit istället. Det är också ett bra sätt att få bort bakterier. Om du vill vara säker på att det inte kommer för mycket vatten eller vätska kan du använda dig av en sprayflaska. När du har fått till en jämn smet utan klumpar kan du sluta blanda och förbereda dig för att hälla tillbaka produkten.

Sprid ut smeten i dosan

Nästa steg är att sprida ut produkten i dosan igen. Ta tillfället i akt och rengör dosan innan du häller över smeten. Det kan du till exempel göra med en fuktig våtservett. Sedan häller du ut smeten och ser till att den lägger sig i ett jämnt lager. Ta det lugnt så du inte spiller utanför. Gick dosan sönder kan du köpa tomma puderdosor och puderburkar där du kan förvara sminket. Kanske inte lika snyggt men en lösning som funkar!

Jämna till och torka

Innan du låter sminket torka måste du även se till att det ligger jämnt i dosan. Du kan ta en kniv eller liknande och jämna ut produkten. Se också till så det inte har flugit in damm i produkten. Nu är nämligen sista chansen att få bort dessa. När du känner dig nöjd lämnar du bara dosan att torka. Har du barn hemma är det bäst att förvara dosan utom räckhåll för att undvika förstört smink ännu en gång.

Torka i 1 timme

Nu behöver du bara vänta på att din bronzer ska torka. Normalt så räcker det med 1 timmes torktid för att bronzern ska vara som ny igen. Under tiden kan du öva på en ny sminkrutin eller göra något helt annat. När bronzern nästan är helt torr ska du göra det sista steget.

Täck med hushållspapper och torka ytterligare

Under det sista steget täcker du bronzern med ett lager hushållspapper. Här kan du även passa på att jämna till det lite till med en sked eller liknande. Sedan lämnar du bara produkten tills den är helt torr. Nu är den redo att användas igen. Det här är något som fungerar på alla bronzers i puderform. Du behöver aldrig mer slänga en bronzer som åkt i golvet. Bara laga den med dessa enkla steg och fortsätt göra vackra sminkningar.

Får du upp väldigt lite produkt kan du skrapa i lite extra puder från en annan bronzerprodukt. Det blir självfallet en lite annan nyans men det är ett alternativ till att slänga produkten. Kanske blir det en ny favoritprodukt? Då lagar du inte bara ditt smink utan gör också en helt ny bronzer. Tänk även på att samla upp sminket direkt. Ligger det på golvet för länge är det bättre att köpa en ny bronzer istället för att försöka laga den.