Hur sminkar man sig naturligt

Det är ingen konst att applicera makeup, däremot hur sminkar man sig naturligt, är en annan sak. Uttrycket ”less is more” stämmer när det gäller att sminka sig på ett naturligt sätt. Här får du lära dig allt du behöver för att få fram din rena skönhet. Bland annat hur du får en jämn yta utan lager av krämer och hur du med en sminkborste kan trolla fram snygga konturer, samt vilka färger som ger genuin stil med lyster.

Undvik för många lager

Grunden är alltid viktigast vid en makeup. Tänk dig en vit canvas, grundar du med den på rätt sätt blir resultatet bättre och lägger du på för många lager spricker ytan. Börja med att återfukta ansiktet ordentligt, sedan behöver du en fuktgivande och lugnande ögonkräm. Huden runt ögonen är tunn och känslig och därför är en vanlig ansiktskräm inte bra att använda. Sedan tar du en återfuktande ansiktskräm som du smörjer in med små cirkelrörelser i huden.

Viktigt med rätt foundation

De flesta av oss har blandhy och för att få ett jämnare resultat kan du använda primer på de fetare partierna i ansiktet. Det är viktigt att inte lägga primer över torra partier eftersom det tar bort fukten. Efter primer lägger du på foundation och tänk på att valet av färg är viktigt för att det ska se äkta ut. Prova lite på kinden för att du ska få en nyans som du tycker om och passar.

Lyster är fräschare än glitter

För att få en äkta och sund lyster i ansiktet är det ibland bra att lägga en sheet mask när hud behöver lite extra näring. En sheet mask gör rent på djupet och tillför ansiktet mycket fukt som ger en naturlig fräschör. Det är även bra att rengöra ansiktet med peeling ibland. Använd gärna ansiktsvatten efter att du tvättat ansiktet. När du sedan applicerar foundation kan du blanda i lite av en glow-produkt för att få vacker lyster.

Naturlig rouge med mjuk borste

För att undvika skarpa kanter och ojämnheter ska du använda en mjuk borste när du lägger på rouge. Färgvalet är också viktigt för att det ska se naturligt ut. En skarp rosa eller röd ton ser kanske lite konstlat ut, och passar bättre för fest. Ett bättre val som passar för ett naturtroget smink är en aprikos ton som ger ett mjukt intryck. Tänk på att inte ta för mycket rouge på borsten när du applicerar det på kinden.

Ögonskugga i mjuka toner

Applicera ögonskuggan med en mindre borste. Börja med att lägga på en ljus och mjuk ton på övre delen av ögonlocket. Här kan du med fördel också ha lite glow som ger en skimrande look. Sedan använder du en mörkare ton runt ögat, men kom ihåg att använda olika borstar när du byter färg. När du lägger på ögonskugga med en mjuk borste får du ett mer behagligt och bättre resultat än om du använder dina fingrar eller tops.

Läppar i aprikos – neutral look

Vi får heller inte glömma bort läpparna. Det bästa för ett snyggt resultat är att gnida in en aprikos färg på läpparna. Gärna en läppglans som ger en fin lyster och ser fräscht ut, eller ett matt och neutralt läppstift. Tänk på att det inte ska vara för ljust men heller inte för mörkt. Jämför med din naturliga färg på läpparna och låt det vara i en ungefär liknande nyans för det mest eleganta resultatet.

Det är en konst att sminka sig så att det ser naturligt ut. Grunden är alltid viktig för att det slutgiltiga resultatet ska bli snyggt. Vårda din hy genom att regelbundet ge den näring i form av masker och peeling. Använd foundation som ligger nära ansiktets färgton och tänk på att med lite glow ser ansiktet genast mer livfullt och friskt ut. Tänk också alltid på att använda mjuka borstar för att skapa mjuka skuggor.