hur lagar man ett söndrigt puder

Visst är det irriterande när ens puder har klumpat ihop sig? Men som tur är finns flera knep för att återställa sminket som det var när du köpte det. Därför kommer vi i den här artikeln svara på den frågan du tänker på för tillfället: Hur lagar man ett söndrigt puder? Läs vidare för de bästa tipsen och råden, enkelt förklarade steg för steg, hur du går tillväga för att rädda ditt puder som klumpat ihop sig.

Ohållbart sminkshoppande

Du är inte ensam om att lägga väldigt mycket pengar på smink varje månad. Ett par hundralappar hit, och ett par hundralappar dit. Det är kanske inte mycket pengar för stunden men på sikt blir det en väldigt dyr utgift. Många slänger också smink som de tror inte går att använda längre. Det finns däremot knep för att rädda produkter som du tror har passerat sitt bäst-före-datum. I den här texten ska vi därför gå igenom hur du kan laga ditt puder som klumpat sig.

Smarta ”husmorstips”

Det finns flera metoder och tillvägagångssätt för att jämna ut ditt hopklumpade puder. Men här ska vi gå igenom det sätt som vi tycker är allra bäst för att kunna använda sminket igen. Vad som är bra med den här metoden är att den inte är avancerad och du behöver inte många redskap alls. Det enda du behöver är en skål, en sked, lite handsprit och hushållspapper. Lägg fram det tillsammans med pudret som du vill laga.

Samla ihop de trasiga bitarna

När du tagit fram allt du behöver kan du börja med att tömma behållaren från allt puder och lägga i skålen. Som du säkert listat ut ska du efter reparationen av pudret föra tillbaka sminket i behållaren. Därför kan det vara smart att redan nu rengöra och torka ur den lilla asken så slipper du hålla på med det senare. Det räcker att göra rent behållaren med lite tvål och vatten så att du får bort alla fläckar eller smink som fastnat.

Hacka sönder till pulver

Allt puder i skålen och asken rengjord? Kanon. Då har det blivit dags för nästa steg: Att hacka sönder allt puder. Det bästa och mest simpla tipset är att du använder skeden som du redan har plockat fram. Tryck ned pulvret mot skålens botten ordentligt så att verkligen allt pulver jämnas ut. Det är väldigt viktigt för annars finns det en risk att pudret kommer klumpa ihop sig igen när du ska addera handspriten i nästa steg.

Droppa i handsprit och gnid till en smet

Nu har det blivit dags att tillsätta handspriten i skålen. Det är viktigt att du använder handsprit och inte gel så läs ordentligt på flaskan så att du har rätt produkt. Häll i upp emot två teskedar med handsprit i skålen, blanda ihop med pudret och gnid sedan ut sminket riktigt ordentligt med samma sked. Tänk på att handspriten verkligen ska in i pudret för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Så arbeta in det noga.

Jämna ut pudret i fodralet

När handspriten verkligen har gnuggats in ordentligt i sminket kan du lägga tillbaka det i puderasken. Sedan behöver du bara jämna ut pudret i fodralet. Enklaste sättet är att du använder samma sked, så spar du på disken, och plattar till pudret ordentligt. Den ska vara lika slät som en nyöppnad ask.

Täck med papper och torka

Ett sista steg innan du är helt färdig. Täck över puderasken med en bit hushållspapper och låt torka. Var noga med att sätta pappret ordentligt över fodralet så att det inte kommer in luft så att sminket stelnar. Det tar ungefär ett dygn för alkoholen från handspriten att avdunsta, så nu är det bara att vänta. När det har gått 24 timmar kan du plocka bort och slänga hushållspappret och sedan kan du använda pudret precis som vanligt igen.

Så där! Visst var det inte så svårt att laga sitt puder som klumpat ihop sig? Har du följt alla steg ovan har du gjort både dig själv och din plånbok en väldigt god tjänst. För det bästa med den här metoden är att du slipper springa iväg till butiken och spendera pengar på ett alldeles nytt. I stället har du inte spenderat en enda krona, och har ett puder som är precis lika bra som ett nytt.