Hur man får fina naglar

hur man far fina naglarÄven om naglarna är en väldigt liten del av kroppen så är de väldigt synliga och påverkar helhetsintrycket. Trasiga och ovårdade naglar passar definitivt inte bra ihop med en för övrigt väldigt stylad outfit! Så lägg lite extra kärlek på dina naglar och se till så att de är fina, det är inte så svårt.

Här får du några tips på vad du kan tänka på för att få fina naglar:

  • Använd inte naglarna som verktyg. Var rädd om dina naglar, att använda dem till att riva, peta, öppna saker med och så vidare kommer skada dem och göra dem skörare. Skadade naglar går lätt av och naglar som går av långt ner är inte fint, plus att det ofta gör väldigt ont.
  • Håll naglarna rena. Det kanske låter som en självklarhet, men naglarna behöver noggrann rengöring för att vara hygieniska. Det samlas mycket smuts under långa naglar, vilket inte ser snyggt ut och i förlängningen kan leda till infektioner.
  • Fila naglarna regelbundet. Genom att fila dina naglar regelbundet kommer det vara mycket enklare att hålla dem fina. När du filar naglarna får de en mycket finare form än när du klipper dem och genom att göra det regelbundet så kommer de behålla samma fina form hela tiden. Använd även en fil som är till för ovansidan av nageln, det hjälper till att ta bort smuts, döda hudceller och ger nageln en snygg och naturlig glans utan att använda lack.
  • Kom ihåg nagelbanden! Glöm för all del inte bort att vårda även dina nagelband. Nagelbanden är mycket viktiga för tillväxten av naglarna och skyddar även mot infektioner, men inte om de är trasiga och uttorkade. Massera dina nagelband med en nagelbandsolja någon/några gånger i veckan så kommer de hålla sig fina. Torra och fnasiga nagelband förstör också helhetsintrycket, hur fina dina naglar än är.
  • Måla dina naglar. Även om grundarbetet är superviktigt för att få fina naglar så är det kanske ändå nagellacket som ger störst intryck. Börja med ett underlack, då kommer nagellacket hålla mycket längre och du slipper nöta på naglarna ofta med nagellackborttagningsmedel.
  • Få manikyr. Det absolut enklaste tipset, men också det mest kostsamma – låt ett proffs vårda dina naglar regelbundet så kommer du definitivt ha fina naglar.