Hur man får fina ögonbryn

hur man far fina ogonbryn

När det kommer till ögonbryn så finns det lika många rätta former som det finns ansiktsformer, för det är precis det som det handlar om – att få till ögonbrynen så att de passar bra i just ditt ansikte. Snygga ögonbryn kommer att lyfta och framhäva din look på ett bra sätt, men då gäller det att du lyckas forma dem på rätt sätt. Eftersom alla ser vi olika ut så finns det så klart inte bara ett sätt att göra det på och det bästa är att gå till ett proffs. Det finns dock några generella knep som kan vara bra att tänka på för att hitta den rätta formen just för dina ögonbryn.

De tre gyllene punkterna

Det finns tre punkter som du bör hålla koll på när du ska forma dina ögonbryn för att få till den rätta formen. Håller du koll på dessa tre punkter när du formar dina bryn kommer de att bli formade i harmoni med ditt ansikte.

  1. Mät från näsvingen och rakt uppåt, där den linjen möter ögonbrynet ska ditt ögonbryn börja.
  2. Mät från näsvingen och snett uppåt genom ögats iris, där linjen möter ögonbrynet ska brynets högsta punkt vara.
  3. Mät från näsvingen och snett uppåt förbi ögats yttre vrå, där linjen möter ögonbrynet ska ögonbrynet sluta.

Vilka verktyg behöver du ha hemma

  • Bra ljus. Du behöver ljus som gör att det inte bildas några konstiga skuggor i ansiktet men som också är tillräckligt ljust för att du ska se alla små och fina strån.
  • Bra pincett. Pincetten ska ha ett snett huvud, den ska vara lätt att greppa utan att slinta samtidigt som den enkelt måste få tag på alla strån. Det är definitivt värt att lägga ner lite extra pengar på att köpa en riktigt bra pincett.
  • Något att mäta med. För att kunna forma dina bryn efter de tre gyllene punkterna behöver du någonting rakt att mäta med, det kan vara en sminkpensel, en penna eller en smal linjal.