Hur man får finare leende

hur man far finare leende

Ett leende gör inte bara andra människor glada, det är på många sätt ett av våra kroppsuttryck som allra bäst kan förvandla ett helt utseende. Dessutom är det faktiskt bevisat att vara riktigt styrkande och hälsosamt för vårt välmående rent allmänt att le!

Men du har säkert funderat kring hur du kan försköna ditt leende – här följer några tips och råd till dig som vill jobba fram ett ännu finare leende.

  1. Välj rätt make up till dina läppar

Om du gillar att sminka dig kan faktiskt rätt val av läppstift eller gloss ge ett finare leende. Precis på samma sätt som en typ av klädesplagg kan försköna dina toner kan alltså även smink göra underverk med dina tänder och läppar. Ett läppstift med en lite blåare underton kan exempelvis göra dina tänder vitare till färgen och alltså ett fräshare leende. När det gäller klassiska läppstiftsfärger så säger vi bara VÅGA FÄRG – riktigt röda läppar, snyggt målade är aldrig fel för ett lyxigt leende!

  1. Frukt och grönt kan göra mirakel med dina tänder

Att äta hälsosamt vet vi redan är av stor betydelse för hur vi mår i kroppen och intressant är att det kan påverka färgen på våra tänder. Jordgubbar är ett hett tips för den som vill få det där vita leendet, de bleker tänderna på ett helt naturligt sätt.

  1. Bronzer i din make up

Ett annat tips är att satsa på en mörkare rouge till din make up. Genom att ge kindbenet en mörkare ton precis undertill kan ditt leende naturligt framhävas mer!

  1. Håll dina läppar mjuka

Såhär i kuligar perioder på året är det viktigt att du återfuktar dina läppar med ett riktigt bra balsam. Vad du väljer är lite olika, men försök att hitta en produkt som både återfuktar och UV skyddar dina läppar.

Sen kommer vi till detta med att bleka sina tänder på ett eller annat sätt – vad ska man egentligen tänka på här?

  1. Först och främst gäller det att hitta en form som passar dig och dina tänder. Det bästa du kan göra är att rådfråga en tandspecialist som specialiserar sig på just tandblekning. Du har säkert andra i din omgivning som bleker, eller har blekt, sina tänder och gärna delar med sig av tips med dig.
  2. Idag finns hälsosamma alternativ när det kommer till tandblekning som även kan utföras av dig själv i hemmet.

Glöm dock inte att ett sunt tandborstande på många sätt bibehåller ett fräscht och en naturlig vit färg på dina tänder. Överdosera därför inte med särskilda blekningsmedel utan satsa på en riktigt bra tandkräm istället!