Hur man får finare rumpa

hur man far finare rumpa

Många tror att det finns genvägar till en finare rumpa, men så är tyvärr inte fallet. Du kan inte göra knäböj några gånger i veckan och tro att du ska få bra resultat. Vägen till en fin rumpa går genom kost och hårt arbete i gymmet. Om du dock har motivationen och viljan kan du få en finare och fastare rumpa på en månad.

Kost och träning hänger ihop

Om vi bara skulle styrketräna och bygga upp våra muskler, skulle vi bli starkare på insidan, men inte se mycket förändringar på utsidan. Detta är för att när vi bygger muskler ligger fortfarande en del av fettet kvar ovanpå musklerna. För att se våra nya starkare muskler mer definierade, behöver vi därför även bli av med fett. Fett är relativt svårt att bli av med om vi fortsätter att äta den kost vi alltid ätit, eftersom vi tenderar att bli hungriga när vi bygger muskler, eftersom muskler kräver energi. Det är lätt att äta mer än vi tror när vi tränar.

Receptet till en finare rumpa

Receptet på en finare rumpa är styrketräning tillsammans med kostförändring. Att bygga upp musklerna i rumpan hjälper till att forma rumpan och öka vår förbränning, och genom kosten kan vi få fram definition så att vi ser vår nya fasta rumpa. Här nedan kan du läsa vad du kan göra för att främja en fin rumpa.

  1. Knäböj, höftlyft, marklyft och utfallssteg är fyra övningar som bränner ordentligt i rumpan. Om du vill få en fastare rumpa behöver du öka muskelmassan i sätet. Max antal repetitioner bör ligga runt 12, så se till att ha en vikt som blir riktigt jobbig runt 8 repetitioner.
  2. Ät rikligt med grönsaker, protein, fett och långsamma kolhydrater. Kost är olika för olika personer, men en nyckel för att bränna fett och bygga muskler är att äta så att du blir mätt, men inte övermätt, och få i dig viktiga mineraler och vitaminer som hjälper till att bygga upp muskler och bränna fett.
  3. Undvik snabba kolhydrater, framförallt socker. Socker bränns snabbt i kroppen, och gör att vi äter mer än vi behöver, och därefter lagrar mer fett.