Hur man får fin hy

hur man far fint ansikteAlla har vi vårt unika utseende. För att skina lite extra och utnyttja våra förutsättningar på allra bästa sätt så bör vi ta väl hand hyn i vårt ansikte. Ansiktshyn är utsätts för mycket, såsom väder och vind, smink, flottiga och smutsiga fingrar som är där och petar. Som tillägg till detta syns förändringar i talgproduktion, hormonnivåer och liknande ofta särskilt väl i ansiktet.

Skapa en ansiktsrutin

Även om du tycker att din hy i ansiktet just nu är alldeles perfekt utan att du behöva göra något med den alls, så kommer du tacka dig själv när du blir äldre för att du faktiskt tog hand om din hy. Det bästa är om du skapar en rutin som är enkel att följa, då blir din hudvårdsrutin ett lika självklart inslag som att borsta tänderna.

Vilka moment bör då ingå i rutinen?

  1. Rengöring. Ditt ansikte behöver rengöras varje dag, men till skillnad mot vad många tror så behöver du faktiskt bara använda en rengöringsprodukt en gång om dagen – på kvällen! Har du rengjort ditt ansikte på kvällen behöver du inte göra det igen på morgonen, hur bra produkter du än har så kommer för mycket rengöring att torka ut hyn. Cirka 1 gång i veckan bör du också djuprengöra din hy med en peeling, det hjälper till att få bort döda hudceller och ger ditt ansikte en fin lyster.
  2. Ansiktsvatten. En produkt många skippar men som är viktigare än vad man kan tro. Ansiktsvattnet är porsammandragande och lugnande för din hud. Rengöringen är påfrestande för huden och ansiktsvattnet bidrar till återhämtningen. Ansiktsvattnet kan du med fördel använda både morgon och kväll.
  3. Återfukta och återfetta. Ett mycket viktigt steg för det långsiktiga arbetet med din hy. Använd en dagkräm på morgonen och en nattkräm på kvällen. För att avgöra om du ska använda en som är lätt men med mycket fukt eller en som är mer fet måste du testa dig fram och anpassa dig efter din egen hudtyp. Använd gärna en återfuktande mask någon gång i veckan.
  4. Solskydd. Sist men absolut inte minst – använd solskydd! Det finns inget som nöter på din hy så mycket som solens starka strålar gör. Använd solskydd året runt, även vinterns solstrålar är starka mot ansiktets tunna hy.