Hur man får fint skägg

hur man far fint skagg

Vad är väl mer trendigt hos män just nu än skägg? Varje man som har hakat på den här trenden kan intyga att fint skägg är inget man får enbart av att låta skägget växa. Nej, det krävs omvårdnad och kärlek för att få den rätta looken!

Hitta din unika skägg-look

Precis som med allt annat när det kommer till utseende, såsom hår och ögonbryn, gäller det att hitta den stilen som passar med de förutsättningarna man har. Alla män har olika skäggväxt och att enbart försöka imitera någon annans look är dömt till att misslyckas.

  1. Undersök dina förutsättningar. Ställ dig framför spegeln och kolla noga på din egen skäggväxt, hur ser den ut? Var på halsen respektive kinderna börjar den? Hur fyllig är din skäggväxt? Är den jämn över allt eller börjar den bli gles ut mot kinderna exempelvis?
  2. Vilket skägg vill du ha? Utifrån de förutsättningarna du kom fram till av punkt nummer ett så måste du bestämma dig för vilket slags skägg du vill ha. Vill du ha helskägg, en goatee eller någon annan spännande stil som du har sett? Tänk efter om det är applicerbart på dina förutsättningar, till exempel ska du kanske inte satsa på en stil där det krävs mycket skägg på kinderna om du har väldigt gles behåring just där.

Vårda skägget

Nu när du till slut har din efterlängtade skäggväxt gäller det att du tar hand om den på ett bra sätt för att den ska fortsätta vara så där fin.

  1. Tvätta skägget. Tvätta ditt skägg med ett schampo speciellt tillverkat för just ansiktsbehåring. Dessa hårstrån har andra behov än håren som sitter på ditt huvud. Har du väldigt tätt skägg är det här extra viktigt för att inte det ska finnas kvar smuts som orsakar irriterad hur och infektioner.
  2. Återfukta. Skägget och skäggbotten behöver regelbunden återfuktning. Återfukta skägget med balsam efter tvätt samt med skäggolja någon/några gånger i veckan.
  3. Ansa skägget regelbundet. För att hålla skägget så fint som möjligt är det viktigt att du skapar dig en rutin och ansar skägget regelbundet. Använd dig av en sax eller en trimmer som är till för ändamålet för bästa resultat.