Hur man får starkare naglar

hur man far starkare naglar

Naglar som är sköra, mjuka och av dålig kvalitet kan verkligen irritera i vardagen. Naglar som går av alldeles för långt ner är smärtsamt och vi alla vet hur retsamt det är att få ett jack i nageln när den äntligen har växt och blivit lång!

Vårda dina naglar så håller de bättre

Men det behöver absolut inte vara så, nästan alla kan få starkare naglar genom att ta hand om dem och vårda dem. Det krävs så klart att du lägger ner lite tid på dem och ger dem den omtanke som de förtjänar, men det är ju faktiskt något du kan göra framför din favoritserie på Netflix!

  1. Använd verktyg, inte naglar! Dina naglar är inga verktyg och bör inte agera skruvmejsel, öppnare till olika förpackningar, tandpetare och så vidare. Naglarna är där för att skydda dina fingrar och du vill väl även att de ska se vackra ut?
  2. Fila naglarna regelbundet. Fila naglarna lite och ofta för att få dem så hållbara som möjligt. Då filar du regelbundet ner det längst ut på nageln som har blivit slitet och tunnare och risken att de ska gå av minskar.
  3. Lacka naglarna. Lacken stärker upp dina naglar och gör att de inte går av och viker sig lika lätt. När du väl har byggt upp en bra nagelkvalitet brukar de hålla sig starka mycket lättare och du kommer då inte vara lika beroende av att använda lack – fast det kommer du nog vilja göra i alla fall eftersom naglar blir mycket finare med lite styling av nagellack!
  4. Återfukta naglarna. Varje gång du har tagit bort ditt nagellack (självklart med acetonfritt nagellackborttagningsmedel) så ska du smörja in naglarna med en olja. Tora naglar kommer att flika och dela på sig, vilket är mycket förödande för naglarna hårdhet.
  5. Tänk på vad du äter. Även om naglarna är ”död” vävnad så växer de från din kropp och naglarna är ingenting som kroppen kommer att prioritera om den inte får tillräckligt av de vitaminer och mineraler som den behöver eftersom naglarna inte är en speciellt vital kroppsdel för överlevnad. Var försiktig med kosttillskott av olika slag, en varierad kost med tillräckligt av alla näringsämnen brukar räcka bra.