Hur man gör hårborttagning med tråd – threading

hur man gor harborttagning med tradVaxning, plockning, epilering och hårborttagning med tråd även kallat threading: alla fyra alternativ används för att få bort ett hårstrå med roten. Att avlägsna ett hårstrå från roten gör att du kan gå utan oönskat hår i upp till 4 veckor. I denna artikel kommer vi berätta om threading och om hur du enkelt kan göra detta hemma, med lite övning förstås

Threading eller trådning som det även är kallat, härstammar från Asien och är ett alternativ som snabbt avlägsnar oönskat hår, speciellt i ansiktet. Det anses också vara mindre smärtsamt än många andra metoder.

OBS! Innan du testar hårborttagning nära dina ögonbryn, kan det vara bra att öva på ett annat ställe först så att du inte råkar avlägsna för mycket.

För att ta bort oönskat hår i ansiktet behöver du följande:

 • En tjockare bomullstråd
 • Sax
 • Baby-puder (eller annat löspuder)

Så gör du:

 1. Mät och klipp tråden till ungefär 30-40 cm. Knyt ihop ändarna minst tre gånger.
 2. Dra ut tråden till en rektangel och ta in dina fingrar innanför så att du har naglarna pekandes uppåt.
 3. Med din ena hand snurrar du tråden så du får ett X i mitten. Upprepa igen. Handen du använder är mest troligast din dominanta hand och kommer bli den hand som utför trådningen.
 4. Applicera pudret på området som du vill tråda. Detta gör det enklare att få håret att fastna på tråden.
 5. Titta åt vilket håll håret växer åt. Du ska tråda emot den riktning som ditt hår växer.
 6. Den hand som du använde när du snurrade tråden i tidigare steg, är din dominanta hand. Med den handen tar du in i den ena öglan som du skapat och genom att öppna och stänga handen kommer X:et i mitten att röra sig och göra så att du enkelt kan tråda.
 7. Du justerar trådningen hela tiden med dina händer. X:et i mitten är den del som kommer hjälpa dig att få bort din oönskade behåring.
 8. Om du valt att tråda ögonbrynen kan du passa på att klippa till dem med en liten sax efter att du är klar med trådningen. Detta så att du kan få den önskade form du vill ha.
 9. När du är klar med trådningen, kan det vara bra att smörja in sig med en vårdande hudsalva. Detta eftersom huden lätt kan bli irriterad, men det brukar lägga sig inom några timmar.