Hur man noppar ögonbrynen

hur man noppar ogonbrynenAtt veta hur man noppar ögonbrynen kanske inte låter som en så stor deal men faktum är att det är viktigt att göra det på rätt sätt. Får man till ögonbrynen så kan de utgöra en verklig förstärkning och förbättring av ansiktsdragen. Skulle något bli fel så kan resultatet bli riktigt, riktigt illa och det är inte kul det kan vi lova. Så vad skall man då tänka på?

1. Formen

Det allra viktigaste är att få till den rätta formen. För att kunna göra detta gäller det att titta på sin ansiktsform. Strunta i vad som är trendigt och fixa ögonbryn som passar just dig.

  • Hjärtformad ansiktsform: satsa på lite högre bryn och undvik rundade
  • Rund ansiktsform: ha höga och lite spetsiga bågar på brynen
  • Avlång ansiktsform: försök med raka, vågräta bryn
  • Oval ansiktsform: passar i alla typer av bryn

2. Plocka försiktigt när du noppar ögonbrynen

Många av oss har en tendens att plocka brynen alldeles för ofta vilket kan resultera i att för mycket tas bort- något som inte kan tas tillbaka. Av samma anledning är det viktigt att inte rycka flera strån samtidigt utan ta ett i taget. Tänk på att om man noppar brynen för hårt under en längre tid så kan det bli så att alla strån inte växer ut igen- istället får man nöja sig med den form som man har.

3. Mellanrummet mellan brynen

Det är viktigt att mellanrummet mellan ögonbrynen inte blir för stort. Tricket för att få det att se naturligt ut är att sätta en penna parallellt med näsvingen och sedan låter brynet gå fram till denna linje.

4. Lika är inte alltid bäst

De allra flesta är födda med ögonbryn som inte är identiska. Det är därför ingen idé att anstränga sig alltför mycket för att för att få dem exakt likadana. Det brukar helt enkelt inte vara möjligt och resultatet brukar ofta bli att de är ännu mer olika än de var från början. Försök istället följa ögonbrynets naturliga form så brukar det bli bäst.

Några extra tips är att noppa ögonbrynen efter ett bad eller en dusch eftersom porerna har öppnat sig och hårstråna lossnar lättare. Det kan också vara smart att noppa brynen på kvällen så att eventuell rodnad hinner lägga sig till morgonen därpå när man skall träffa folk.