Hur man blir smal

hur man blir smal

Känns det som att det är dags att ta tag i sitt liv och bli av med det där extra kilona som är så tråkiga att bära på? Då gäller det att ta sig en tankeställare över hur detta ska gå till. Det kommer inte att gå av sig själv, utan man måste jobba för sin viktnedgång. Detta betyder oftast att man måste lägga om sin livsstil vilket kan kännas jobbigt. I slutänden kommer det dock att vara värt det. Det finns inget bättre än att ha en stark och frisk kropp som man känner sig bekväm i. Det kommer att bidra till att man mår bättre på så många olika plan, både fysiskt och psykiskt.

Det finns massor av metoder att gå ner i vikt och de passar olika bra för olika människor men det finns några grundläggande principer som är genomgående för alla dessa: att äta mindre och motionera mer.

  1. Börja motionera. Det absolut viktigast när det kommer till att gå ner i vikt är naturligtvis motionen. Man kan testa alla världens alla bantningskurer men motionerar man inte kommer man inte att komma speciellt långt, och inte heller att stanna på den vikt som man lyckas nå genom bantningen. Dessutom finns det många fysiska fördelar utöver viktminskning som man kan tillgodogöra sig genom motion. Det bästa är att man själv kan välja den typ av motion som passar en, det kan handla om allt från promenader till gympass.
  2. Ät rätt. Näst efter motionen så är det viktigt att äta rätt. Det behöver inte betyda att man bara knaprar salladsblad eller bantningspulver. Man kan utan problem äta vanlig mat men i måttliga mängder. Det gäller att äta lagom mycket och sluta när man är mätt. Ät mycket grönsaker och välj bort de livsmedel som inte främjar viktminskningen. Det gäller då allra främst godis, chips, bakverk eller andra typer av snacks.
  3. Drick mycket vatten. Det kan låta som en utsliten floskel men det är faktiskt sant. Kroppen behöver vätska och speciellt när man försöker gå ner i vikt. Motionerar man dessutom mycket så är det ännu viktigare. Att dricka ett glas vatten kan också dämpa hungerkänslor och därmed leda till att du gör bättre matval.